Виберіть сторінку

Тренінг з конфліктно-чутливої журналістики від викладачів ДонНУ

Тренінг з конфліктно-чутливої журналістики від викладачів ДонНУ

У четвер, 21 липня 2016 року викладачі Донецького національного університету взяли участь у роботі літньої Школи політичної журналістики, організованої спільно ДонНУ та ЛНУ імені Івана Франка за підтримки МФ «Відродження» та ІСДПА. На зустріч зі слухачами завітали доктор політичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк, а також кандидат філологічних наук, завідувач кафедри журналістики Олена Тараненко — засновники та координатори сертифікатної програми «Політична журналістика» у ДонНУ.

Представники нашого університету запропонували присутнім тренінг на тему «Висвітлення конфлікту» у рамках конфліктно-чутливої журналістики. На конкретних прикладах Тетяна Нагорняк та Олена Тараненко показали слухачам, якою є роль журналіста, медіатора у політичних конфліктах, яких помилок припускаються медійники під час висвітлення таких подій.

Більш того, фахівці ДонНУ запропонували слухачам Школи цікаві завдання на прикладі реальних ситуацій соціально-політичної сучасності. Їх було розділено на групи, моделювалися різні варіанти управління конфліктами. Це дозволило учасникам Школи переконатися, наскільки різне сприйняття ситуації в кожного з них.

Докладніше про роботу Тетяни Нагорняк та Олени Тараненко в літній Школі політичної журналістики читайте в наших наступних матеріалах.

Архіви

Приєднуйтеся до нас