Виберіть сторінку

Всеукраїнський диктант у ДонНУ імені Василя Стуса

Всеукраїнський диктант у ДонНУ імені Василя Стуса

У День української писемності та мови, 9 листопада 2017 року, викладачі філологічного факультету провели Всеукраїнський диктант національної єдності для студентів Донецького національного університету імені Василя Стуса.

У підготовці до цього заходу взяли участь завідувач кафедри загального та прикладного мовознавства та слов’янської філології професор Загнітко А. П., в. о. завідувача кафедри української філології і культури доцент Краснікова В. В. та в. о. завідувача кафедри української мови доцент Лепеха Т. В.

Усього у написанні диктанту взяли участь 118 студентів, викладачів і співробітників з філологічного, юридичного, економічного факультету, фізико-технічного та хімічного факультетів.

Написання диктанту проводилося у чотирьох аудиторіях ІІ корпусу, що знаходиться на вул. Академіка Янгеля, 4. В аудиторіях працювали: доц. Лепеха Т. В., доц. Домрачева І. Р., ст. викл. Пилипак В. П. та асист. Бортун К. О.

Результати будуть оголошені додатково. А поки що ми можемо лише подякувати усім учасникам за активну участь.

Цей захід має символічний характер, бо поєднує представників різних поколінь і різних територій. Це долучення до джерел рідного слова, можливість не тільки перевірити знання, а й об’єднатися навколо мови. Плекаючи рідну мову ми зберігаємо свою культуру, краще усвідомлюємо себе як націю, утверджуємо нашу державність.

Архіви

Приєднуйтеся до нас