Виберіть сторінку

Фізики та хіміки ДонНУ імені Василя Стуса – учасники Міжнародної конференції «Нанотехнології та наноматеріали» (НАНО-2018)

Фізики та хіміки ДонНУ імені Василя Стуса – учасники Міжнародної конференції «Нанотехнології та наноматеріали» (НАНО-2018)

27-30 серпня 2018 року на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка тривала Шоста Міжнародна конференція «Нанотехнології та наноматеріали» (НАНО-2018) / VI International conference “Nanotechnology and nanomatherials” (NANO-2018).

Науковий захід, що було організовано Інститутом фізики НАН України, охоплював роботу за дев’ятьма науковими напрямами. Серед понад 800 учасників цього грандіозного наукового форуму було представлено доповіді науковців нашого університету. Професор Володимир Русаков, завідувач кафедри загальної фізики та дидактики фізики, у секції «Нанорозмірна фізика» презентував доповідь «Forced osci llations of an Abrikosov’s vortex in superconductors» за результатами спільних досліджень із науковцями Донецького фізико-технічного інституту імені О.О. Галкіна та Інституту фізики Польської академії наук. Молодший науковий співробітник науково-дослідної групи з неорганічної хімії Олександра Марійчак та завідувач науковою частиною Сергій Радіо у секції «Нанофізика та фізико-хімічне матеріалознавство» презентували доповідь «Nanosized Na9[Eu(W5O18)2]·35H2O: synthesis and investigation» за результатами виконання фундаментального дослідження «Поліоксомолібдати та поліоксовольфрамати з одно-, дво- та тризарядними катіонами металів для створення новітніх матеріалів» (0116U002521).

Матеріал підготовлено Радіо С.В.

Архіви

Приєднуйтеся до нас