Виберіть сторінку

ІІ Всеукраїнська школа публічної політики і адміністрування

ІІ Всеукраїнська школа публічної політики і адміністрування

20 вересня 2018 року відбулося урочисте відкриття ІІ Всеукраїнської школи публічної політики і адміністрування – освітнього проекту громадської організації «Центр аналізу та розвитку громадських комунікацій «ДІАЛОГ» у партнерстві з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації.
Проект став продовженням І Всеукраїнської школи публічної політики і адміністрування, що була реалізована ДонНУ імені Василя Стуса у співпраці з Ужгородським національним університетом у жовтні 2016 – лютому 2017 року за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Програма ІІ Всеукраїнської школи публічної політики і адміністрування розроблена на запит Вінницької обласної державної адміністрації. Цьогоріч учасниками стали голови районних державних адміністрацій Вінницької області. Очільників районів об’єднало бажання змінювати на краще місцеву владу та покращити життя своїх громад.

Захід розпочався із вітального слова представників Вінницької обласної державної адміністрації та Стусівського університету. Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив на актуальності теми публічного управління та важливості співпраці голів районних державних адміністрацій з громадою.

До учасників Школи звернувся також голова правління ГО «Діалог» Сергій Бондаренко, наголосивши, що реалії суспільного розвитку сьогодні вимагають від сучасного управлінця бути не тільки професіоналом своєї справи, але й спілкуватися із засобами масової комунікації, швидко та якісно реагувати на суспільні виклики, будувати партнерські відносини з громадою, формувати мережу однодумців задля успішного розвитку свого району.

Тетяна Нагорняк – проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій ДонНУ імені Василя Стуса, доктор політичних наук та професор привітала учасників з початком навчання у Школі, новим етапом їхнього становлення не лише як особистості, а й керівника.

Далі – знайомство з тренерами, Тетяна Леонтіївна розповіла про досвідчених тренерів та експертів-практиків з Вінниці, Одеси, Києва та Ужгорода, які працюють у галузі публічної політики. Учасники мали можливість також оглядово дізнатися програму та інформацію щодо тренерів. Серед них – Тетяна Нагорняк, доктор політичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій ДонНУ імені Василя Стуса; Руслан Бахтиєв, кандидат політичних наук, викладач кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса, керівник Студії соціальних технологій «Garnet», експерт з соціального іміджу і технологій; Андрій Гижко, перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації; Сергій Бондаренко, кандидат політичних наук, старший викладач кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса, експерт з PR та стратегічних комунікацій; Ганна Мелеганич, кандидат політичних наук, доцент УжНУ, керівник освітньої мережі ВНЗ України проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»; Ксенія Проконова, старший юрист практики правової безпеки Juscutum, адвокат с 10-річним досвідом роботи, тренер для кандидатів в Національну поліцію України; Анна Середа, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту і поведінкової економіки ДонНУ імені Василя Стуса, професійний бізнес-тренер, що має 8-річний досвід у сфері HR-менеджменту; Олександр Трегубов, кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки ДонНУ імені Василя Стуса, сертифікований бізнес-тренер; Олена Чальцева, доктор політичних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса; Лариса Шаульська, доктор економічних наук, професор, декан економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса; Павло Шеремета, засновник proryv.in.ua / Майстерня Стратегій, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), Школи публічного управління УКУ, президент Київської школи економіки, Міністр економічного розвитку і торгівлі України (2014 р.).

Протягом 3-х місяців навчання учасники Школи оволодіють професійними компетентностями з побудови та управління іміджем публічної особи, стратегічних комунікацій; аналізу політики та економічних показників України, області, районів; мистецтва публічного виступу та підготовки публічних доповідей для різних цільових аудиторій; правового захисту публічної діяльності посадовця; соціальної мобілізації громад; управління персоналом у державних структурах, реалізації командостворюючих технік.

Зібравши команду професіоналів, які мають знання та досвід і готові ділитися ними та учасників, котрі готові навчатися та вдосконалюватися, крок за кроком, навчаючи і навчаючись, можливо змінити себе і світ навколо на краще. Саме тому гасло проекту – «Ефективний голова – успішний район – міцна Україна».

Перший день видався надзвичайно насиченим, адже одразу після урочистостей учасники розпочали навчальний процес із практичних порад від першого заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижка, який поділився кейсом успішного управління териториторіями. Продовжила навчальний модуль керівник проекту, проректор ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк. Учасники отримали практичні поради щодо формування публічного іміджу: починаючи від вдалого вибору краватки та завершуючи ефектною промовою публічного політика.
Перший день Школи запам’ятається невимушеною атмосферою, цікавими та необхідними кейсами тренерів і конструктивними дискусіями учасників.

Архіви

Приєднуйтеся до нас