Виберіть сторінку

Науково-методична рада щодо практик впровадження спеціалізацій «е-урядування» та «цифрова економіка» в українських вишах.

Науково-методична рада щодо практик впровадження спеціалізацій «е-урядування» та «цифрова економіка» в українських вишах.

19 вересня 2018 року на базі центру інновацій в електронному врядуванні Одеського регіональний інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України  пройшла науково-методична рада для представників різних українських ЗВО. (Захід пройшов у рамках швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що фінансується Швейцарським бюро співробітництва та виконується Фондом Східна Європа та партнерами у співпраці з Державним агентством з питань електронного урядування).

 

На зустрічі представники одеських, луцьких, вінницьких та дніпровських університетів обговорювали питання щодо практик впровадження спеціалізацій «е-урядування» та «цифрова економіка» у власних ЗВО.

Від Донецького національного університету імені Василя Стуса  на науково-методичній раді виступила доцент кафедри бізнес-статистики та економічної кібернетики Інга Сивицька. Інга Геннадіївна  розповіла про досвід та стан впровадження дисциплін у галузі е-урядування,  е-демократії  та цифрової економіки на трьох факультетах Стусівського університету: економічному (дисципліни «Е-урядування», «Державні (публічні) закупівлі»), історичному (модулі в рамках дисциплін «Демократія: від теорії до практики», «Публічна політика та адміністрування»), фізико-технічному (окрема освітня програма «Технології інтернету речей»).

Протягом зустрічі учасники обговорили проблеми та перспективи

впровадження дисциплін. Зокрема, було визначено напрямки та перспективи розвитку програми EGAP, в тому числі підвищення кваліфікації представників ЗВО стосовно питань «е-урядування» та «е-демократія».

Архіви

Приєднуйтеся до нас