Виберіть сторінку

4 модуль Медіа-школи «VIN-MEDIA» успішно пройдено!

4 модуль Медіа-школи «VIN-MEDIA» успішно пройдено!

Сьогодні відбулося чергове заняття учасників Медіа-школи «VIN-MEDIA». Для головних редакторів районних газет Вінниччини – це особливий день, своєрідний екватор навчання.

Учасники Медіа-школи «VIN-MEDIA» мали чудову можливість відвідати цікаві та інформативні тренінги від креативних та професійних викладачів Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Старший викладач кафедри журналістики ДонНУ імені Василя Стуса Інна Єрмакова поділилася секретом створення якісного фотоконтенту та розповіла про основні правила його подачі. Інна Єрмакова переконана, що фотографія – це один із найдієвіших інструментів маніпуляції у засобах масової інформації. Досвідчений тренер на прикладах розглянула фотоманіпуляції на етапі зйомки та обробки світлин. Інна Олександрівна підкреслила, що фотографії, в яких використана хімічна ретуш та фотошоп, не передають об’єктивної дійсності, а завдання ЗМІ – об’єктивно висвітлювати інформацію. Тренер наголосила, що неприпустимим для документального фото є використання постановочного кадру. На конкретному прикладі Інна Єрмакова розповіла, до чого може призвести неправильно визначений жанр фото, і як це може вилитися у міжнародний скандал. Ще одна цінна порада медійникам – обов’язково верифікувати фотоконтент перед розміщенням і публікацією.

Ще один тренінг «Інтернет-технології та просування медіа» презентував кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу Ілля Злобін. Він розповів учасникам медіа-школи про методи digital-маркетингу для забезпечення ефективної діяльності ЗМІ. Під час презентації Ілля Володимирович розповів про недоліки та переваги соціальних мереж та сайту для популяризації журналістського контенту. Тренер також приділив особливу увагу можливостям та секретам використання таких соціальних мереж як: Facebook, Instagram, Telegram, поділився власним досвідом монетизації інформації та переконав аудиторію в тому, що ЗМІ має розвиватися та шукати своїх читачів на сучасних інтернет-платформах.

Екватор навчань пройдено, втім попереду учасників Медіа-школи «VIN-MEDIA» чекає ще три насичені модулі.

Архіви

Приєднуйтеся до нас