Виберіть сторінку

Засідання Ради з якості вищої освіти Університету: дбаємо про якість освіти, створюємо дорожні карти інтернаціоналізації факультетів та готуємося до акредитації освітніх програм

Засідання Ради з якості вищої освіти Університету: дбаємо про якість освіти, створюємо дорожні карти інтернаціоналізації факультетів та готуємося до акредитації освітніх програм

Попри ранкову повітряну тривогу, стусівці дбають про якість освіти, створюють дорожні карти інтернаціоналізації факультетів та готуються до акредитації освітніх програм, наближаючи Перемогу України разом!

Сьогодні в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося засідання Ради з якості вищої освіти у змішаному форматі.

Відкрила засідання заступник голови Ради, перший проректор Тетяна Нагорняк.

В. о. директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу, голова комітету з академічної мобільності та інтернаціоналізації Анна Осмоловська доповіла про можливості залучення відділу міжнародних зв’язків до підготовки акредитаційних справ у контексті інтернаціоналізації діяльності за відповідною освітньою програмою.

Тетяна Леонтіївна наголосила на необхідності напрацювання системи заходів щодо перспективних напрямів міжнародної діяльності в розрізі ОП з урахуванням дорожніх карт інтернаціоналізації діяльності факультетів, розробці медіакарти висвітлення міжнародних аспектів діяльності на сторінках кафедри, факультету, відділу міжнародних зв’язків, Університету в соціальних мережах, створення дайджестів міжнародних можливостей для здобувачів та викладачів факультетів.

Також Анна Осмоловська презентувала оновлені дорожні карти інтернаціоналізації факультетів на 2023 рік, напрацьовані відділом міжнародних зв’язків спільно з відповідальними по факультетам за міжнародну діяльність.

Тетяна Нагорняк запропонувала проаналізувати базу міжнародних партнерів Університету, із якими відсутні дорожні карти інтернаціоналізації діяльності, з метою виявлення нових напрямів співпраці на рівні факультетів.

Завідувач навчального відділу Павло Римар проінформував про виконання науково-педагогічними працівниками Університету Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності.

Заступник голови Ради з якості вищої освіти підкреслила необхідність проведення для осіб, які виконують адміністративні обов’язки, програми підвищення кваліфікації у частині управлінських компетентностей.

Декан економічного факультету, голова комітету з ліцензування та акредитації Тетяна Орєхова презентувала «Дорожню карту» акредитації ОП на 2023-2024 н.р.

Тетяна Леонтіївна висловила пропозицію щодо оновлення профайлів викладачів, членів проєктної групи і групи забезпечення, які беруть участь у підготовці здобувачів, залучення Наукова бібліотека ДонНУ імені Василя Стуса та редакційного відділу до формування системи науково-методичного забезпечення та формування списків літератури для здобувачів PhD-програм.

В.о. директора навчально-практичного центру кар’єри та професійного зростання Діана Тучак доповіла про якість партнерства Університету з вітчизняними зовнішніми стейкґолдерами, окреслила продукти та перспективи співпраці.

У контексті обговорення питання Тетяна Нагорняк запропонувала активізувати наукове консультування.

Члени Ради з якості вищої освіти Університету затвердили дорожні карти інтернаціоналізації діяльності факультетів на 2023 рік та «Дорожню карту» акредитації ОП на 2023-2024 н. р.

Тетяна Леонтіївна проінформувала про оновлення посадових інструкцій  професорів, доцентів, старших викладачів, викладачів та асистентів, формування індивідуальних траєкторій навчання здобувачів у 2023-2024 рр.

Дякуємо всім членам Ради з якості за плідну роботу, а доповідачам – за якісну і змістовну підготовку питань!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас