Виберіть сторінку

Другий етап підготовки «агентів змін» у вищій освіті стартував!

Другий етап підготовки «агентів змін» у вищій освіті стартував!

1 листопада 2019 року на базі Київського національного університету технологій та дизайну розпочато другий етап з навчання членів галузевих експертних рад з оцінювання якості вищої освіти. У навчанні взяли участь представники Донецького національного університету імені Василя Стуса: Лілія Мартинець (галузь знань 01 Освіта/Педагогіка), Лариса Шаульська (галузь знань 05 Соціальні та поведінкові науки), Олена Боєнко (галузь знань 07 Управління та адміністрування).

У тренінгу взяла участь Лілія Асхатівна Мартинець, завідувач кафедри педагогіки, фізичної культури та управління освітою ДонНУ імені Василя Стуса, модераторами якого були представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти на чолі з його головою, професором Сергієм Квітом.

Експертів познайомили з новими засадами процесу акредитації освітніх програм. До членів галузевих експертних рад було донесено меседж, що відповідальність за якість роботи закладів вищої освіти покладається на сам заклад. «Агентів змін» на другому етапі тренінгу познайомили із функціональними засадами роботи галузевих експертних рад. Учасники тренінгу розглянули особливості взаємодії галузевих експертних рад із науково-методичними радами і науково-методичними комісіями. Детально проаналізували додаткові обов’язки членів галузевих експертних рад. Плідною виявилася робота учасників тренінгу в першому засіданні у своїй галузі знань.

Тож підготовка «агентів змін» у вищій освіті сприятиме удосконаленню внутрішньої та зовнішньої систем забезпечення якості вищої освіти, а контроль якості освіти дозволить кожному університету зайняти свою нішу в структурі ЗВО і посісти та утримувати гідне місце в національному університетському рейтингу.

Матеріал підготовлено кафедрою педагогіки,

фізичної культури та управління освітою

ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас