Виберіть сторінку

Партнерство заради Перемоги

Партнерство заради Перемоги

Сьогодні в онлайн форматі відбувся захід «Партнерство заради Перемоги», присвячений відкриттю магістерських освітніх програм «Управління постконфліктними територіями» і «Соціальне підприємництво», які були створені в межах реалізації проєктів «Відновлення України після Перемоги» та «Соціальне підприємництво – партнерство для змін» за підтримки Програми імені Фулбрайта в Україні.

Перший проректор ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк привітала всіх учасників та урочисто відкрила захід. У 2014 році після початку російської агресії наш Університет першим ініціював релокацію і зміг адаптуватися до нових умов без втрат рейтингих позицій!

«Ми – група однодумців, що змінює світ, для яких мало неможливого, – зазначає Тетяна Нагорняк, – Геноцид, скоєний росією, змінив ставлення світу до нашої держави. Україні судилося стати центром Європи й очолити процес перезавантаження пострадянського простору в бік поваги до національної гідності та недоторканності державних кордонів».

Ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк виступив із вітальним словом, подякував усім учасникам заходу, хто долучився до його створення та приєднався до Стусівської родини. «Кожен із нас на своєму місці робить все можливе для наближення Перемоги над окупантом, – зазначає ректор, – Попри воєнний стан, навчальний процес у Стусівському триває – навчання, захисти дисертацій, академічна мобільність. Провідні університети мають посилювати свою соціальну місію, зміцнювати цінності, ставати адаптивними та PROактивними. Дві міждисциплінарні освітні програми на базі нашого університету за підтримки Програми імені Фулбрайта – це предмет нашої гордості, а також великої відповідальності».

Також слова привітання лунали від учасників заходу і надійних партнерів ДонНУ імені Василя Стуса:

✔Дениса Шемякіна, директора Команди підтримки реформ Міністерства економіки України, випускника ДонНУ імені Василя Стуса, рецензента програми;

✔Сергія Зайцева, менеджера проєкту «Зміцнення українських переміщених університетів задля сталого розвитку» Програми Фулбрайта в Україні.

✔Тетяни Орєхової, декана економічного факультету, доктора економічних наук, професора.

Завідувач кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки, кандидат економічних наук, доцент Олександр Трегубов презентував ОП «Управління постконфліктними територіями», детально розповів про актуальність, мету, особливості, команду викладачів.

Завідувач кафедри менеджменту та поведінкової економіки, доктор економічних наук, професор Ольга Дороніна  презентувала ОП «Соціальне підприємництво» і зазначила важливу місію програми.

Тетяна Нагорняк наголосила, що наразі на навчання за програмами зараховано 30 здобувачів, які представляють усю територію України – Київ, Харків, Вінниця, Херсон, Дніпро, Бердянськ, Житомир, Костянтинівка, Черкаси, Донецьк.

Серед учасників заходу також були друзі, викладачі й випускники Стусівського університету:

✔Олена Присяжнюк, financial and operation officer, IsraAID Moldova and Romania;

✔Людмила Станіславенко, доктор філософії з політології, депутат Вінницької обласної Ради;

✔Володимир Панченко, доктор економічних наук, керуючий партнер «KSP Strategies»;

✔Анна Гайду, доктор філософії в галузі права, Голова Вінницького міського суду

✔Андрій Гижко, доктор філософії в галузі політології, кандидат економічних наук, «Business People Club».

На учасників чекало й інтерактивне завдання «Експертне бачення»: вони розділилися на три групи та сформували ключові завдання післявоєнного відновлення України за трьома сферами: політика і безпека, економіка, соціальна сфера. Завдання викликало жваву дискусію серед учасників.

Захід завершився на позитивній ноті – усі учасники раді стати частиною інноваційних програм, із задоволенням чекають на початок навчання та готові долучатися до процесу відбудови України!

Дякуємо усім, хто долучився до створення унікальних для нашої держави освітніх програм! Дякуємо усім, хто долучився до заходу! Далі обов’язково буде!

Відновимо Україну разом!

Пресцентр ДоннУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас