Виберіть сторінку

Тренінг «Інноваційні форми і методи викладання»

Тренінг «Інноваційні форми і методи викладання»

У рамках реалізації обласного інформаційно-просвітницького проекту «Новий час: сучасні освітні реформи» кафедра педагогіки та управління освітою 29 листопада на базі Донецького національного університету імені Василя Стуса провела тренінг «Інноваційні форми і методи викладання» для заступників директора загальноосвітніх шкіл м. Вінниці.

Лілія Мартинець, завідувач кафедри педагогіки та управління освітою, привітала усіх учасників зустрічі, познайомила з програмою тренінгу та модераторами, які його проводили.

Тренінгова програма складалася з двох модулів. Перший модуль передбачав висвітлення питання ролі інноваційних форм і методів у навчанні. Серед учасників заходу було проведено бліц-опитування «Використання інноваційних форм і методів викладання у практиці». Доцент кафедри І. М. Зарішняк надала інформацію щодо методичного аспекту використання інноваційних форм і методів викладання.
Другий модуль було присвячено освітній мнемотехніці як технології підвищення продуктивності освітнього процесу. Модератором цього модуля виступила Тетяна Парнивода – вчитель початкових класів комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 21 Вінницької міської ради», учитель вищої категорії, старший учитель, випускниця спеціальності «Управління навчальним закладом» кафедри педагогіки та управління освітою Донецького національного університету імені Василя Стуса. Тренер розповіла учасникам зняття як за невеликий проміжок часу запам’ятати близько 100 слів. За освітньою технологією мнемотехніки заступники директора за лічені хвилини запам’ятали вимоги до роботи класного керівника.

Підсумки проведеного тренінгу довели актуальність та корисність проведеної роботи. Адже під час тренінгу використовувалися вправи, які спрямовані на вироблення адекватного ставлення до проблеми, подолання професійних страхів, тривог, мобілізацію ресурсів особистості.

Зарішняк І. М., доцент кафедри педагогіки та управління освітою ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас