Виберіть сторінку

Про європейські цінності та співпрацю України з ЄС говорили в Стусівському університеті

Про європейські цінності та співпрацю України з ЄС говорили в Стусівському університеті
27 лютого на базі Інформаційного центру ЄС при Донецькому національному університеті імені Василя Стуса та за підтримки Представництва ЄС в Україні відбувся тренінг для школярів «Україна-Європа-Молодь».

З вітальним словом до учнів звернулася проректор з науко-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, доктор економічних наук, Тетяна Орєхова. Вона розповіла про важливість європейського партнерства на прикладі міжнародних зв’язків Стусівского університету, а також про діяльність Інформаційного центру ЄС при ДонНУ імені Василя Стуса, який відновив свою діяльність після переміщення Університету.

Впродовж тренінгу «Україна-Європа-Молодь» школярі старших класів дізналися більше про історію та структуру ЄС, головні європейські цінності, співпрацю України з ЄС, перспективи розвитку та можливості академічної мобільності для школярів та студентів, а також взяли участь у пізнавальних вікторинах.

Спікерами заходу стали викладачі кафедр «Міжнародні відносини» та «Міжнародні економічні відносини» ДонНУ імені Василя Стуса, фасилітатори програми «Active citizens» Британської ради в Україні, «EuroDesk Ukraine», «Демократична школа» та національної програми «Молодіжний працівник», а також фахівці міжнародного відділу Стусівського університету.

У рамкам тренінгу школярі пройшли чотири ігрові локації у вигляді квесту: «Європарламент та механізми демократії», «Громадянське суспільство», «Єдиний Євроринок» та «Можливості для молоді в рамках ЄС», де на них чекали різноманітні завдання, конкурси та важлива інформація. Тренери також запропонували школярам намалювати карти візуалізації «5 кроків України до Європи».

Наприкінці заходу найактивніші учасники тренінгу отримали призи від Представництва ЄС в Україні.

Загалом захід відвідало 130 школярів з 22 шкіл, ліцеїв та гімназій Вінниці та Вінницької області.

Дякуємо всім за активну участь! Крокуємо разом до нових перемог!

Архіви

Приєднуйтеся до нас