Виберіть сторінку

«Європейські можливості для молоді»

«Європейські можливості для молоді»

Представники Донецького національного університету імені Василя Стуса взяли участь у заході «Європейські можливості для молоді» в рамках проекту «Євробус», який проходив 15 квітня на Європейській площі Головна мета проекту – продемонструвати переваги та недоліки Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, укладеної з країнами Східного партнерства – Україною та Молдовою.
Оксана Радзіховська, фахівець відділу міжнародних освітніх проектів, розповіла про можливості академічної мобільності, в рамках яких студенти та викладачі можуть навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншій науковій установі на території України чи поза її межами. Стусівський університет має понад 54 зарубіжних ЗВО-партнерів, організацій та фондів з усього світу: Польщі, Німеччини, Великобританії, Франції, Литви, Греції, Болгарії, Китаю та інших країн.

Анастасія Коберська, студентка 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини» поділилася цікавою інформацією про власний досвід отримання литовської освіти. Дівчина стала стипендіаткою програми уряду Литви та провчилася рік в Університеті ім. М. Ромеріса. За словами Анастасії, вона в період навчання вела активний спосіб життя, пройшла стажування в Центрі НАТО, грала в музичній групі та багато подорожувала.

Віктор Сіпєєв, завідувач навчально-наукової лабораторії “Молодіжна наукова майстерня” презентував можливості для молоді (Eurodesk Ukraine), розповів про волонтерські служби, в рамках яких молодь може взяти участь у проекті тривалістю від 2-3 до 12 місяців та відвідати у будь-яку країну Європи.

Архіви

Приєднуйтеся до нас