Виберіть сторінку

У приміщені Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулося перше засідання Вченої ради Донецького національного університету імені Василя Стуса

У приміщені Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулося перше засідання Вченої ради Донецького національного університету імені Василя Стуса

Сьогодні, 28 серпня 2019 року, у приміщені Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулося перше засідання Вченої ради Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Робочу частину засідання відкрив голова Вченої ради Анатолій Загнітко. Він привітав присутніх із початком навчального року та побажав творчих і наукових успіхів.

Ректор Роман Гринюк подякував керівництву Інституту кормів за співпрацю та перейшов до урочистої частини засідання. На Вчену раду були запрошені співробітники, викладачі та студенти Університету для вручення високих нагород від МОН та Департаменту освіти Вінницької ОДА. Почесними грамотами та подяками від Міністерства освіти і науки України та Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА були нагороджені: Радіо Сергій Вікторович, завідувач науково-дослідної частини, Оленяк Мар’яна Ярославівна, декан факультету іноземних мов, Боєнко Олена Юріївна, завідувач кафедри маркетингу, Крижановський Володимир Григорович, професор кафедри радіофізики та кібербезпеки, Жильцова Світлана Віталіївна, доцент кафедри біохімії та фізичної хімії, Трофименко Ольга Дмитрівна, учений секретар науково-дослідної частини.

Привітали також талановитих студентів, зокрема дипломами від Департаменту освіти та науки Вінницької ОДА були нагороджені: студентка біологічного факультету Степова Ганна Олександрівна та студентка юридичного факультету Драч Дар’я Леонідівна. Вони отримали дипломи другого та третього ступеню відповідно за перемогу в ІІІ етапі IX Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Варто зазначити, що в ході засідання Вченої ради Роман Федорович вручив високе та почесне звання «заслуженого професора Донецького національного університету імені Василя Стуса», доктору фізико-математичних наук, професору кафедри прикладної математики та теорії систем управління Довбні Катерині Миколаївні.

Після завершення урочистої частини, Анатолій Загнітко ще раз привітав переможців та запропонував перейти до розгляду порядку денного.

Перше питання стосувалося внесенню змін до Правил прийому у 2019 році. Доповідала відповідальний секретар Приймальної комісії Юлія Окуньовська. Були уточнені дати додаткового набору на навчання для вступників на СО «Магістр» з/в за кошти фізичних та юридичних осіб та оприлюднені рейтингові списки зарахування вступників.

З наступного питання порядку денного – «Оптимізація структури ДонНУ імені Василя Стуса» – доповідав ректор. Роман Федорович звернувся до учасників Вченої ради з проханням підтримати реорганізацію наступних структурних одиниць Університету:

Реорганізувати кафедру Історії України та кафедру спеціальних галузей історичної науки шляхом їх злиття та утворення кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки з 1 вересня 2019 року;

Реорганізувати кафедру математичного аналізу і диференційних рівнянь та кафедру прикладної механіки і комп’ютерних технологій шляхом їх злиття та утворення кафедри прикладної математики з 1 вересня 2019 року;

Реорганізувати кафедру педагогіки та управління освітою та кафедру фізичного виховання і спорту шляхом їх злиття та утворити кафедру педагогіки, фізичної культури та управління освітою з 1 вересня 2019 року;

Реорганізувати відділення міждисциплінарного навчання, сектор управління рейтингами та компетенціями, сектор стратегічного розвитку та новацій в освітній діяльності шляхом їх злиття та утворити: Навчально-практичну лабораторію впровадження стратегії та моніторингу внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти з 1 вересня 2019 року;

Реорганізувати навчальну лабораторію безперервної освіти шляхом її приєднання до навчально-виробничої лабораторії «Творча майстерня» з 1 вересня 2019 року;

Реорганізувати кафедру фізіології та біохімії рослин шляхом її приєднання до кафедри ботаніки та екології та утворення кафедри ботаніки та екології з 1 вересня 2019 року;

Реорганізувати Навчально-науковий інститут хімії ДонНУ імені Василя Стуса та біологічний факультет шляхом їх злиття та утворити факультет хімії, біології ї біотехнологій з 1 вересня 2019 року.

Роман Федорович також повідомив про низку рішень щодо перейменування кафедр та факультетів, що знаходяться в рамках компетенцій Ректора, відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Статуту Університету. Проте всі рішення обговорені в колективах і підтримані структурними підрозділами.

У результаті оптимізації структури Університету: – загальноуніверситетські кафедри приєдналися до історичного факультету (кафедра філософії) та до факультету хімії, біології і біотехнологій (кафедра педагогіки, фізичної культури та управління освітою); – сформовано новий міждисциплінарний факультет інформаційних і прикладних технологій на базі 5 кафедр: інформаційних технологій, інформаційних систем управління, політології та державного управління, журналістики та прикладної математики; перейменований історичний факультет у факультет історії та міжнародних відносин;нову назву отримали кафедри: всесвітньої історії та археології; біофізичної хімії та нанобіотехнологій; зоології та біофізики і фізіології тощо.

Про затвердження освітніх професійних програм проінформувала проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк. Вона подякувала Науково-методичній раді Університету та представникам факультетів за оперативність, плідну робот та конструктивні побажання у затвердженні освітніх програм відповідно до Державних стандартів вищої освіти, що були затверджені в червні-липні 2019р.

У свою чергу, Ілля Хаджинов, проректор з наукової роботи, доповів про зарахування докторантів на навчання за державним замовленням та зміну наукових консультантів серед тих, хто закінчує докторантуру і виходить на захист.

Завершилося засідання Вченої ради словами подяки Ректора керівнику незалежної профспілки – Дмитру Кудінову – за організацію відпочинку співробітників та студентів на базі відпочинку «Наука».

Архіви

Приєднуйтеся до нас