Виберіть сторінку

Вітальне слово Ректора Донецького національного університету імені Василя на урочистій Посвяті у першокурсники.

Вітальне слово Ректора Донецького національного університету імені Василя на урочистій Посвяті у першокурсники.

Шановна університетська родино, шановні друзі та партнери, вельмишановний Владико, вітаю всіх нас з початком нового навчального року в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса!

Посвята в першокурсники – це традиційне свято, що єднає покоління студентів Альма Матер. Ми сьогодні зібралися у місці, де б’ється серце Вінниці – на площі Європейській, біля головного символу міста – Вежі. П’ятий рік поспіль ми відзначаємо Посвяту в першокурсники у центрі України. У цьому році до нас вперше вступили абітурієнти з 16 областей України: Вінницька, Хмельницька, Житомирська, Київська, Черкаська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Львівська, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська та інші області. Ми щиро вітаємо в університетській родині 15 студентів з тимчасово окупованих територій та дякуємо за те, що обрали навчання в українському університеті – університеті з Українського Донецька!

Саме тут, на цій площі, символічно розпочати новий навчальний рік – плекаючи національні традиції, переймаючи європейські цінності та сміливо крокуючи у майбутнє разом з Університетом!

Цьогоріч до нашої родини приєдналися біля 1500 студентів. І ця цифра неостаточна. Адже зарахування продовжується й триватиме майже до кінця листопада. На місцях державного замовлення  у цьому році вступили біля 700 студентів. Середній конкурсний бал наших абітурієнтів у цьому році – 159. І він найвищий серед закладів вищої освіти Вінниччини. Шановні колеги, друзі, декілька цікавих цифр:  Наш наймолодший першокурсник у свої 16 обрав освітню програму «Кібербезпека». А найстарший – вступив до магістратури зі спеціальності «281 Публічна політика та адміністрування і йому 58 років! Вкотре переконуюся, що навчатися можна протягом усього життя. Шановні першокурсники, пройдений вами шлях від випускників шкіл, коледжів, технікумів до студентів одного з найкращих закладів вищої освіти України – це завершення однієї і початок нової сторінки у житті. Вже завтра ви поринете у багатогранний світ студентського життя! Світ, де окрім лекцій від найкращих представників наукових шкіл, на вас чекатимуть експерти-практики, які допоможуть опанувати обраний фах, практично оволодіти ремеслом і отримати впевненість у майбутній самореалізації. Нехай віра в правильність обраного вами шляху міцнішає в стінах нашої Альма Матер!

Шановні друзі, зичу всім нам успіхів та злагоди у новому навчальному році. Спільними зусиллями прославляймо ім’я Альма Матер!

Слава Університету!

Дозвольте наше свято оголосити відкритим!

 

Архіви

Приєднуйтеся до нас