Виберіть сторінку

Донецький національний університет імені Василя Стуса урочисто прийняв до своїх лав 1373 студенти!

Донецький національний університет імені Василя Стуса урочисто прийняв до своїх лав 1373 студенти!

Сьогодні, 30 серпня, у місці, де б’ється серце Вінниці – на Європейській площі, Донецький національний університет імені Василя Стуса урочисто прийняв до своїх лав 1373 студенти!

Стусівський університет вже п’ятий рік здійснює свою освітньо-наукову діяльність на гостинній Подільській землі. На свято завітали викладачі, батьки, представники духовенства та партнери Університету.

Ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк звернувся до студентів, їхніх батьків, колег і всіх гостей урочистої Посвяти в студенти та привітав з початком нового навчального року: «П’ятий рік поспіль ми відзначаємо Посвяту в першокурсники у центрі України. У цьому році до нас вперше вступили абітурієнти з 16 областей України: Вінницька, Хмельницька, Житомирська, Київська, Черкаська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Львівська, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська та інші області. Ми щиро вітаємо в університетській родині 15 студентів з тимчасово окупованих територій та дякуємо за те, що обрали навчання в українському університеті – університеті з Українського Донецька! Саме тут, на цій площі, символічно розпочати новий навчальний рік – плекаючи національні традиції, переймаючи європейські цінності та сміливо крокуючи у майбутнє разом з Університетом!» Роман Федорович наголосив, що колектив ЗВО пишається тим, що наш Університет обирають люди різних поколінь: «Наш наймолодший першокурсник у свої 16 обрав освітню програму «Кібербезпека». А найстарший – вступив до магістратури зі спеціальності «281 Публічна політика та адміністрування і йому 58 років! Вкотре переконуюся, що навчатися можна протягом усього життя».

Щирі слова привітання першокурсникам з початком важливого і відповідального періоду в їхньому житті висловив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський: «Вітаю студентство та педагогічний колектив вищого навчального закладу зі святом, початком нового навчального року. Позаду залишилися хвилювання, пов’язані з ЗНО, і ви стали студентами ДонНУ – одного з потужних закладів вищої освіти не лише Вінниччини, а й України. Ми пишаємося тим, що він знаходиться на теренах Вінницької області, бо це не просто викладачі, науковці, це справжні патріоти нашої держави. Я бажаю вам, дорогі першокурсники, стати не лише прекрасними спеціалістами в обраній галузі, а й справжніми патріотами України! Хай вам щастить! Слава Україні!».

Митрополит Вінницький і Барський Симеон побажав науково-педагогічному складу університету та студентам успішного навчального року. Також митрополит Симеон прочитав молитву перед початком навчання та прикликав на усіх Боже благословення на подальші труди та на усе життя.

Після пісенних подарунків від студентів та вокально-інструментального ансамблю “Оберіг”, першокурсники отримали від Ректора ключ до знань і перший дорослий документ – студентський квиток.

До слів привітань також долучилася студентка першого курсу СО «Магістр», голова Студентської ради ДонНУ імені Василя Стуса Юлія Жлобницька: «Я щиро сподіваюсь, що Стусівський університет стане для вас справжнім домом, який ви завжди згадуватиме з радістю і відчуттям того, що ви є невід’ємною частиною життя університету. Я вірю, що стіни й коридори рідної Альма Матер наповняться для вас теплими спогадами, які будуть з вами на все життя».

Урочиста частина свята завершилася виконанням гімну Університету та символічним флешмобом.

Першокурсники, вітаємо у великій університетській родині!

Архіви

Приєднуйтеся до нас