Виберіть сторінку

З Днем Соборності України!

З Днем Соборності України!

Шановна Університетська родино, друзі та партнери!

Щиро вітаю вас з Днем Соборності України – величним святом єднання українських земель, від карпатських лісів до донбаських териконів, від мальовничої природи Слобожанщини до теплого узбережжя Чорного моря у Криму.

Проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року стало символом утвердження національної ідеї, могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності, розбудови соборної, незалежної, неподільної Української держави.

Сьогодні наша країна змушена відстоювати свою соборність, самостійність та територіальну цілісність, адже від нашої згуртованості залежить подальше майбутнє України. Нині військові мужньо захищають державні кордони від зовнішнього агресора. Студенти, співробітники та випускники ДонНУ імені Василя Стуса знають ціну мирного майбутнього.

Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, виправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності ми можемо досягти величної мети – побудови соборної й духовно багатої, вільної й незалежної України.

Від імені колективу ДонНУ імені Василя Стуса висловлюю велику вдячність всім тим, хто у скрутні для нашої країни часи, постав на захист територіальної цілісності та національних інтересів та схиляю голову перед незламними борцями, котрі героїчно загинули у відчайдушній боротьбі з окупантами. Дякую нашим Захисникам, які стали хранителями нашого спокою та мирного життя.

Бажаю всім нам міцного здоров’я і злагоди, сил та натхнення, миру, успіхів та нових досягнень на благо рідної України! Нехай віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання нашого народу!

З повагою,
Ректор Роман Гринюк

Архіви

Приєднуйтеся до нас