Виберіть сторінку

ВНУТРІШНЬОКОРПОРАТИВНИЙ ТРЕНІНГ «ДУМАЙ СТРАТЕГІЧНО – ДІЙ ПРАГМАТИЧНО»

ВНУТРІШНЬОКОРПОРАТИВНИЙ ТРЕНІНГ «ДУМАЙ СТРАТЕГІЧНО – ДІЙ ПРАГМАТИЧНО»

У HUBі «Місто змістів» 23 січня пройшов внутрішньокорпоративний тренінг «Думай стратегічно – дій прагматично» під керівництвом першого проректора Стусівського університету Тетяни Нагорняк. У ньому взяли участь представники трьох структурних підрозділів Університету: юридичний відділ, загальний відділ та відділ кадрів. «Головною метою цього тренінгу є навчити один одного відчувати себе частинкою Стусівського колективу незалежно від посади та вчених звань», – зауважила Тетяна Нагорняк.

Тренінгова програма складалася з трьох модулів, перший – стратегічний, другий – командоутворюючий, третій – прагматичний. Тренінг розпочався зі знайомства, кожен із представників відділів поділився інформацією про себе, а також висловив очікування від тренінгу. Тетяна Леонтіївна розповіла про етапи модернізації ЗВО в Україні, починаючи від масових університетів, створення моделі бізнес-університету та переходу до простору універсальних компетентностей, сформованих з урахуванням національних здобутків для світового розвитку на базі партнерського врядування університетом з боку усіх учасників освітнього процесу. Тетяна Нагорняк також представила свої бачення щодо того, яким повинен бути університет ХХІ століття: його моделі, статус, місію, умови і вектори розвитку. За її словами університет ХХІ століття повинен виступати як благо і простір, що якісно продукує цінності суспільства.

Після цього кожен зі структурних підрозділів перейшов до виконання практичного завдання та презентував декомпозицію ключових показників ефективності діяльності свого структурного підрозділу.

Другий модуль тренінгу пройшов під гаслом командоутворення. Тетяна Леонтіївна акцентувала увагу на компетентностях як штатних працівників, так і керівників підрозділів. Вона розповіла про ключові управлінські ролі, типи співробітників, моделі поведінки та запропонувала кожному структурному підрозділу у відсотковому співвідношенні зобразити свого керівника за наступними управлінськими ролями: професіонал, лідер, стратег, комунікатор та організатор. Зі свого боку керівники повинні були проаналізувати співробітників за запропонованими типами (стажер, амбітний «чайник», демотивований досвідчений працівник, мотивований професіонал). Після завершення обговорення за допомогою інтерактивної гри «Акваріум» колективи визначили загрози та перспективи у реалізації ключових показників ефективності діяльності своїх відділів.

Третій модуль був спрямований на прагматичний аспект комунікації. Тетяна Леонтіївна проінформувала аудиторію щодо загальних принципів та типів комунікації. За допомогою методики «Карусель» представники відділів презентували своє бачення принципів кожного типу комунікації (залежно від контингенту учасників або за мірою опосередкованості). У наступному завданні слухачі попрактикувалися у рефреймінгу своїх думок та зміні вербального змісту меседжів. Останньою практичною вправою для колективів стала інтерактивна гра «Командний крокодил», у якій співробітники та керівники відділів повинні були один одному за допомогою невербальних жестів та символів розповісти українські прислів’я.

Наприкінці заходу учасники подякували один одному, підсумували результати та поділилися власними враженнями від тренінгу. Із завершальним словом виступив ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Гринюк. Він подякував Тетяні Леонтіївні, а також урочисто вручив сертифікати учасникам заходу.

Прес-цент

Архіви

Приєднуйтеся до нас