Виберіть сторінку

Intermediate English – speaking Ukraine

Intermediate English – speaking Ukraine

«Україна прямує в Європу!» – весь час ми чуємо з екранів телевізорів та читаємо на шпальтах газет. Перші кроки були зроблені: зміни в економіці, зміни в законодавстві, а як що до змін у самих нас. Розвиток країни починається з розвитку інтелекту і свідомості його громадян. І одним із ресурсів інтелекту сучасної людини є знання мов. Міжнародною мовою нині є англійська, вивчення якої відкриває сучасникам необмежені кордони для нових знань, навичок та можливостей.

Однак лише 18% українців володіють англійською мовою на рівні Intermediate (середньому). У публічному рейтингу рівня володіння англійської мови в різних країнах 2018-го Україна опинилася на 43-му місці з 88-ми країн. Результатами щорічного дослідження поділилася міжнародна освітня компанія EF Education First, передає EnglishDom.

Усі країни поділили на 6 категорій. До групи з «дуже високим» рівнем знання мови потрапили практично всі скандинавські та західноєвропейські країни. Перші місця зайняли Швеція, Нідерланди та Сінгапур. Також тут опинилися нові учасники – Румунія і Хорватія. Україна потрапила до 3-ої категорії із «помірним» рівнем володіння англійською мовою та зайняла передостаннє місце в ній.

Статистика наводить на думку, що українцям або заважає щось вивчати іноземні мови, а саме англійську, або ж вони не вбачають у цьому щось дійсно важливе. Варто звернути увагу на найбільш перспективних громадян України, а саме на студентство, та дізнатися, що думають «стусівці» кожного з восьми факультетів про переваги чи недоліки знання англійської та можливі перспективи для кожного сучасного студента.

 

«Чесно кажучи, не вбачаю якихось мінусів у вивчені англійської мови. Банальна подорож може принести набагато менше позитивних емоцій, якщо ти не розумієш, про що говорять навколо. Тому плюси у подорожах та майбутніх кар’єрних можливостях. А перспективи, власне, пересікаються з плюсами. Насправді, з власного досвіду, можу сказати, що перебуваючи у іншій країні, дуже незручно не розуміти банально людей у магазині».

Андрій Грицай, студент 3 курсу, Голова Студентської ради філологічного факультету

«Переваги знання англійської, в першу чергу, полягають у конкурентоспроможності на ринку праці та можливості вільно налаштовувати комунікацію з іноземцями. Однак  не всі спроможні вивчати іноземні мови, навіть англійську».

Костянтин Цирковнюк, студент 3 курсу економічного факультету

«Я бачу тільки плюси, тому що це забезпечує тобі як мінімум комфортну подорож закордон, а як максимум більше пропозицій для роботи, працевлаштування у міжнародній компанії. Також це знайомство з іншими людьми, їх культурою. І взагалі це класно, вчитись».

Влада Тарасюк, студентка 3 курсу, Голова Інформаційного департаменту факультету інформаційних і прикладних технологій

«Плюси в тому, що ти зможеш подорожувати і розмовляти з людьми по всьому світу, відкриваються великі перспективи у професійній діяльності. Однак іноді англійської недостатньо, щоб спілкуватися з іноземцями».

Владислав Талаш, студент 3 курсу, член Студентської ради фізико-технічного факультету

«Безсумнівно, вивчення іноземної мови є беззаперечною вигодою як для того, хто вивчає, так і для соціуму в загальному. Адже ще великий Гете казав: «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина». У наш час стрімкого розвитку науки, техніки та засобів зв’язку знання іноземної мови відкриває досить багато нових дверей, дає можливість спілкуватися з іноземними партнерами на рівних та досягати нових звершень як у професійному розвитку, так і у саморозвитку».

Петро Мельник, студент 4 курсу, Голова Студентської ради факультету іноземних мов

«Я бачу лише плюси, нові знайомства та можливості розуміти і вести діалог з будь-яким іноземцем».

Антуан Фарах, студент 3 курсу, Голова Культурно-масового департаменту юридичного факультету

«Звичайно, англійська має стати невід’ємною частиною нашого життя, тому що саме ця мова дає змогу побудувати міжкультурний діалог, об’єднати усі нації та культури. Я вважаю, перш за все, що це легка мова, яку можуть вивчити абсолютно усі, звичайно, якщо є бажання і мотивація. Труднощі, з якими стикається населення, це нерозуміння, які профіти дає ця мова, наскільки можна себе розвивати, спілкуючись з різними людьми, чи у робочих сферах, чи при життєвих обставинах, елементарно послухати, що має на думці співрозмовник, наприклад, про живопис минулого. Це дійсно сильний інструмент за допомогою якого можна досягти своїх цілей».

Марія Ковальська, студентка 4 курсу, Голова Проєктного департаменту факультету хімії, біології і біотехнологій

«З плюсів – це, звичайно, розширення світогляду, вивчення та можливість поглиблення в іноземні культури, підвищення словарного запасу, впевненість у соціумі, задоволення від перегляду кінематографу рідною мовою. А мінуси справді – це, мабуть, час, який треба для вільного спілкування та викладачі, які можуть демотивувати, але це індивідуально».

Олександр Дяченко, студент 4 курсу факультету історії та міжнародних відносин

Декілька лайфхаків для тих, хто дуже хоче почати вивчати англійську або ж будь-яку іншу мову:

  1. Почни з простого. Предмети, що тебе оточують, короткі фрази.
  2. Почни дивитись фільми та читати книжки мовою оригіналу, читай переклади пісень.
  3. Встановлюй додатки для вивчення іноземних мов, адже смартфон уже у твоїй кишені.
  4. Постав перед собою ціль – і в тебе все обов’язково вийде!

 

Матеріал підготувала Юлія Остапчук, студентка 3 курсу спеціальності «Журналістика» факультету інформаційних і прикладних технологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас