Виберіть сторінку

«Запах солі»: об’єднані Університетом і любов’ю до сцени!

«Запах солі»: об’єднані Університетом і любов’ю до сцени!

Після дороги в маленькому тісному вагоні від Вінниці до Одеси, здавалося, ні про що інше не можеш думати, крім відпочинку. Проте шість друзів, учасників гумористичної команди «Запах солі», об’єднаних Донецьким національним університет імені Василя Стуса і любов’ю до сцени, мріяли підкорити масштабний VI Чемпіонат України з гумору «Ліга Сміху 2020».

Фестиваль гумору стартував в Одесі 25 січня. Впродовж першого дня для участі в Чемпіонаті зареєструвалися 199 команд, які представляли Україну, Білорусь, Азербайджан, Ізраїль та інші країни. Всього – близько 200 команд, що вже є рекордом за роки існування проєкту. Серед них, досвідчених і не зовсім, університетська команда, яка теж вирішила зловити удачу за хвіст на березі Чорного моря і спробувала пройти в сезон.

Студенти грають майже 2 роки, встигли дійти до ¼ Вінницької регіональної Ліги Сміху та виступити на одній сцені з командами телевізійного рівня. Їх вже добре знає глядач ДонНУ імені Василя Стуса. Без авторських веселих мініатюр та подекуди гострих жартів не проходить ні один «DonArts».


«Дуже добре, що на університетській сцені ми можемо перевірити матеріал, дізнатись, які жарти сильні, студенти сміються чи ні, і найсмішніші відібрати на фестиваль», – розповідає учасниця команди Ліна Арехта.

У кожної команди, як у новачків, так і у відомих колективів, рівні умови участі. Хронометраж виступу повинен становити не більше чотирьох з половиною хвилин, але його рідко перевищують, як правило, через хвилювання.

«Дуже важко! Мініатюри, мініатюри – все швидко летить. Забув, що потрібно вийти – вибіг – знову мініатюра, – ділиться враженнями Владислав Бабак і додає, – якби не Університет, то й не познайомились би і не виступили на цьому класному фестивалі!»

Хоч і на телевізійну зйомку заключного етапу відбору команда не потрапила, але за словами учасників, кожен пишається цим досвідом, можливістю вийти на сцену, робити те, що любиш як на рівні Університету, так і на визнаній країною сцені.

Влада Тарасюк,
студентка 3 курсу факультету інформаційних і прикладних технологій, спеціальності «Журналістика»

 

 

Архіви

Приєднуйтеся до нас