Виберіть сторінку

День пам’яті Героїв Крут

День пам’яті Героїв Крут

Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса разом зі всією Україною вшановує пам’ять юних нескорених Захисників Української Народної Республіки, Героїв Крут, які мужньо постали проти чотирьохтисячної більшовицької армії задля захисту нашої держави та власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історії українського визвольного руху.

Бій під Крутами – день подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь, день надії і любові до своєї Батьківщини, що став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Подвиг українських юнаків під Крутами, які своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

Минуло більше ста років, і ми знову змушені відстоювати власну свободу та соборність, територіальну цілісність і незалежність. Наші Захисники демонструють спадковість українських військових традицій та звитяги, що є віддзеркаленням героїчного минулого українського народу, патріотизму та самовідданості.

Сьогодні ми вшановуємо героїзм української молоді, справжніх патріотів, які загинули у нерівному бою, виборюючи Українську державність. У холодному січні 1918 року ці хлопці подали усій нашій нації приклад беззавітного служіння своїй країні. Тож схилімо голови у скорботі за тими, хто віддав життя за Незалежність України… Світла їм пам’ять та вічна слава!

З повагою, колектив ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас