Виберіть сторінку

Відбулося чергове засідання ректорату

Відбулося чергове засідання ректорату

У Стусівському університеті відбулося чергове засідання ректорату. Відкрив засідання ректор Роман Гринюк. Він привітав усіх присутніх та оголосив перелік питань насиченого порядку денного. 

Про підсумки зимової екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року, організацію освітньої діяльності на факультетах доповіла завідувач навчального відділу Оксана Євтухова.  Вона підкреслила, що здобувачі вищої освіти філологічного факультету та факультету історії та міжнародних відносин під час зимової екзаменаційної сесії 20192020 навчального року продемонстрували високу успішність, що свідчить про високий рівень викладання та зацікавленість студентів. Оксана Володимирівна також детально проаналізувала рівень успішності та кількість і причини незадовільних оцінок на кожному факультеті, спеціальності. 

Перший проректор Тетяна Нагорняк подякувала студентам за відкритість до діалогу та акцентувала увагу на проблемних питаннях: трудовій дисципліні, змістовності занять, умовах викладання, списку рекомендованої літератури до вивчення дисциплін, партнерських взаємовідносинах викладачстудент. Тетяна Леонтіївна окремо зупинилася на порядку оцінювання та наголосила, що іспит не є обов’язковою формою контролю. Вона закликала переглянути робочі програми навчальних дисциплін, систему оцінювання, взяти під контроль деканів і відповідно експертів з якості прозорість і доступність освітнього процесу. 

Роман Федорович зазначив, що контроль організації навчального процесу – цеу першу чергу, завдання завідувачів кафедр. Ректор підкреслив, що  викладачі повинні працювати над формуванням і розвитком компетентностей  і знань студентів. Також Роман Федорович закликав звернути особливу увагу на посилення комунікації з батьками здобувачів вищої освіти. За словами Романа Федоровича, ще одним вектором плідної роботи має стати збільшення кількості магістерських програм, адже якість навчання – це наше майбутнє, престиж Стусівського університету. 

Наступним питанням стало обговорення переліку дисциплін за вибором здобувача вищої освіти та пропозицій кафедр Університету. Оксана Володимирівна підкреслила, що до 15 лютого факультети мали можливість подати дисципліни за вибором студента. Наразі подано 102 дисципліни. Доповідач розповіла про порядок вибору студентами дисциплін, який зазвичай проходить у два тури.  Оксана Володимирівна наголосила, що студенти повинні мати доступ до анотацій дисциплін. Вона запропонувала розглянути увесь список дисциплін на Раді з якості вищої освіти за участі представників Студентського самоврядування.  

Ще одним питанням порядку денного стала обговорення процесу розробки навчальних планів та освітніх програм. Оксана Володимирівна подякувала філологічному, юридичному факультетам, факультету іноземних мов та факультету історії та міжнародних відносин за своєчасність подання навчальних планів та освітніх програм. 

Тетяна Леонтіївна запропонувала 2 березня висунути проєкти освітніх програм на громадське обговорення, зустрітися з гарантами освітніх програм і провести аналіз відповідності освітніх програм 

Про оголошення конкурсу на заміщення вакантних місць державного замовлення доповіла Оксана Євтухова, підкресливши, що кінцевий термін подання кандидатур 24 лютого. 

Про стан підготовки до вступної кампанії 2020 розповіла відповідальний секретар Приймальної комісії Юля ОкуньовськаВона зазначила, що у січні 2020 року було оновлено інформацію щодо вступної кампанії поточного року на офіційному сайті Університету згідно Правил прийому до Донецького національного університету імені Василя Стуса 2020Юля Вікторівна розповіла про хід рекламної кампанії на сторінках у соціальних мережах. Також особлива увага приділяється темі ЗНО для вступу на СО «Магістр» та інформуванні щодо особливостей вступу на СО «Бакалавр», згідно цьогорічних  змін до Умов прийому до закладів вищої освіти, відповідно і Правил прийомуЮля Вікторівна наголосила, що наразі ведеться робота з формування робочих органів Приймальної комісії: фахової атестаційної, предметної екзаменаційної, відбіркової та апеляційної комісій, комісії з проведення співбесід. Ще однією новацією цьогорічної вступної кампанії стала можливість автоматичного підрахунку конкурсного балу вступника та вибору конкурсної пропозиції за допомогою унікальної програми, створеної відповідальним за ЄДЕБО та розміщеної на офіційному сайті Університету у вкладці Абітурієнту. Юля Вікторівна окреслила низку завдань, які мають бути виконані перед початком Вступної кампанії 2020 та наголосила на комплексній роботі з інформування потенційних вступників щодо можливостей навчання  Університеті (активними є факультет інформаційних та прикладних технологій, юридичний факультет та факультет хімії, біології і біотехнології). Відповідальний секретар Приймальної комісії зазначила, що проводиться робота у соціальних мережах, на інтернет-платформах, постійно надаються консультації вступникам у Приймальній комісії.  

 Олена Топчій 

Архіви

Приєднуйтеся до нас