Виберіть сторінку

Година Землі: «Природа має значення!»

Година Землі: «Природа має значення!»

13-ий рік поспіль світова спільнота традиційно відзначає Годину Землі аби в черговий раз нагадати кожному про необхідність об’єднати зусилля задля збереження нашої Планети.

Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів, це імпульс для розвитку, освіти та осмислення звичок – власних, родини, компанії та цілої країни заради життя в гармонії з природою.

Основна тема Години Землі 2020 року: «Природа має значення!»

Традиційно Годину Землі відзначають в останню суботу березня. Цьогоріч це подія припадає на 28 березня та буде відзначатися у своїх домівках, адже найголовніше сьогодні – збереження здоров’я нації.

Взяти учать в акції може кожен охочий. 28 березня з 20:30 до 21:30 символічно вимкніть освітлення та електронні прилади на знак єдності та турботи про майбутнє Планети. Цього року ми пропонуємо вам не просто підтримати Годину Землі, а обрати хоча б одну позитивну звичку, яка допоможе природі почати відновлення!

Вперше Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році. Вона стартувала у Сіднеї. Тоді близько 2,2 мільйона осіб вимкнули світло на одну годину у своїх домівках та установах. Уже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів осіб у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейт у Сан-Франциско, Колізей у Римі та Таймс-Сквер у Нью-Йорку на годину вимкнули освітлення як символ надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш нагальними.

Україна вперше приєдналася до всесвітньої акції у 2009 році. Тоді в ній взяли участь більше 50 міст нашої країни.

У 2009 році Година Землі за оцінками WWF була визнана наймасовішою акцією: у ній взяли участь 4088 міст та 88 країн по всьому світу.

Найбільша у світі природоохоронна кампанія «Година Землі» продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди – 2018 року близько 18000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу вимкнули освітлення, щоб привернути увагу людей до проблем Планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула більше 3,5 мільярдів.

За роки існування акції «Година Землі» було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Почався масовий перехід будинків на альтернативне освітлення, мільйони гектарів землі було взято під охорону екологічних організацій.

За історію Години Землі, понад 80 українських міст взяли участь в акції.

Згідно звіту Всесвітнього економічного форуму за 2020 рік (The Global Risks Report 2020), вперше за десять років його існування до п’ятірки головних ризиків для світу потрапили екологічні. І 2020 рік може стати вирішальним для їх попередження. Цьогоріч відбуватимуться глобальні події, здатні значно прискорити сталий (дружній до природи) розвиток усіх напрямів людської діяльності: Всесвітній економічний форум, зустріч сторін Конвенції про біорізноманіття, перегляд Цілей сталого розвитку ООН, Кліматична конференція в Ґлазґо.

Збережімо Планету разом! Більш детальна інформація: https://wwf.ua/our_work/earth_hour/

Матеріал підготувала Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас