Виберіть сторінку

Роль університетів у турбулентні часи

Роль університетів у турбулентні часи

Сьогодні виповнюється вісім років як Донецький національний університет імені Василя Стуса відновив свою діяльність у Вінниці.  

З нагоди відзначення цієї важливої для колективу дати ректор ДонНУ імені Василя Стуса, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Роман Гринюк провів відкриту лекцію на тему: «Роль Університетів у турбулентні часи».

Протягом лекції Роман Гринюк розповів про Велику Хартію Університетів (Magna Charta Universitatum), історію, факти та цифри; заходи у рамках Конференції Великої Хартії Університетів 2022, зокрема інтерв’ю з військовим журналістом Нейтаном Грінфілдом (Канада) для «University World News», виступ на панельній сесії «Підтримка Університетами суспільства в кризові часи та підготовка до невизначеного майбутнього», «Світове кафе» – модерування столу під назвою «Підтримка Університетів у зонах конфліктів», підписання оновленого документу 58 ректорами університетів із різних країн світу, вебінар Генерального Секретаря Обсерваторії Великої Хартії Університетів Девіда Дж. Лока; окреслив можливості для ДонНУ імені Василя Стуса.

Ректор презентував ще один важливий здобуток! Стусівському університету випала честь стати авторами першої у світі україномовної версії Великої Хартії Університетів.

Наостанок на Романа Федоровича чекав сюрприз – слова подяки ректору і всьому колективу Стусівського університету від Генерального секретаря Обсерваторії Великої Хартії Університетів Magna Charta Universitatum Observatory , Його Високоповажності Девіда Дж. Лока. 

Разом до Перемоги! Слава Alma Mater! Слава Україні!

Юлія Лучицька

Архіви

Приєднуйтеся до нас