Виберіть сторінку

Студентські наукові обрії

Студентські наукові обрії

Незважаючи на виклики часу та карантинні обмеження, нам є чим пишатися: перемогами в студентській науці, здобутками молодіжних досліджень, досягненнями у науковій діяльності співробітників Стусівського університету.

Розпочнемо серію публікацій з огляду наукових досягнень наших студентів, які брали активну участь у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, олімпіадах, Міжнародних наукових конкурсах та турнірах.

На перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, що проходив на факультетах було подано 156 наукових робіт з 37 галузей знань/спеціальностей.

На підставі рішень галузевих конкурсних комісій 66 наукових робіт 80 авторів рекомендовано для участі у другому турі конкурсу.

На ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт призові місця посіли 17 наукових робіт 22 авторів (І місце – 1 робота 2 авторів, ІІ місце – 8 робіт 31 автора, ІІІ місце – 7 робіт 7 авторів).

На базі філологічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна лінгвістика». На Конкурс було подано 20 робіт зі 13 закладів вищої освіти.

У І етапі Всеукраїнської студентської олімпіад взяли участь 1039 студентів (з дисциплін – 571, зі спеціальностей – 468), для участі в ІІ етапі Олімпіади було направлено 138 студентів (з дисциплін – 71, зі спеціальностей – 67).

Також Університеті був проведений І етап Олімпіади зі спеціальності «Математика», з дисциплін «Психологія», «Розробка мобільних додатків».

Донецький національний університет імені Василя Стуса в 2019/2020 навчальному році визначений базовим закладом для проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економіка підприємства» та «Англійська мова» для немовних спеціальностей. Проведення заходів відтерміновано на кінець вересня-початок жовтня у зв’язку з карантинними заходами.

За підсумками інших конкурсів/турнірів студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса здобули 11 перемог:

  • І місце Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2020» – Підгурська А.І. (науковий керівник Ніколюк П.К.) та ІІ місце – Статкевич К. О., Шаповал А.С. (науковий керівник – Боєнко О.Ю.);
  • ІІІ місце – Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – Степова Г.О. (науковий керівник Просалова В.А.);
  • ІІІ місце – Всеукраїнський студентський турнір з історії (Касьян В.О., Порощук Л.В., Гуменчук (Назарова) І.А.);
  • 4 студентки перемогли у конкурсі Завтра.UA;
  • ІІІ місце Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціальності «Маркетинг» (науковий керівник Боєнко О.Ю.);
  • ІІ місце Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціальності «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» (науковий керівник Трегубов О.С.).

Вітаємо переможців, наукових керівників та колективи кафедр!

Дякуємо, за ваш вагомий внесок у розвиток науки Стусівського університету, примноження знакових перемог нашої Alma Mater!

Архіви

Приєднуйтеся до нас