Виберіть сторінку

Моя Alma Mater #83_stus_university

Моя Alma Mater #83_stus_university

У сонячний травневий день наша Alma Mater відзначає подвійне свято: 83 річницю від дня заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса та 55-річний Ювілей з дня присвоєння йому статусу державний Університет.

Сотні теплих слів, радісних вітань та спогадів про рідний Університет линуть сьогодні від випускників, студентів, викладачів, співробітників, друзів, колег та однодумців.

Першим мав честь привітати рідну Alma Mater з Днем народження ректор Стусівського університету Роман Гринюк. Він наголосив: «Сьогодні ми – університетська спільнота з унікальним досвідом, власним світоглядним простором, корпоративним духом, стійкою громадянською позицією і багаторічними традиціями. Для нас «Ім’я зобов’язує» – не просто слова. Кожен новий рік життя колективу відзначений високими досягненнями та здобутками, насичений знаковими подіями та освітніми новаціями. Ми змінюємося і змінюємо світ навколо себе, підтримуючи високу культуру якості в Університеті, формуючи тренди розвитку вищої освіти в Україні, просуваючи цінності Європейського простору вищої освіти». Роман Федорович у своїй промові запевнив: «Попри виклики долі ми впевнено крокуємо у напрямку досягнення наших амбітних цілей. Чутлива до змін стратегія розвитку Університету, дієва система показників ефективності діяльності керівників і підрозділів закладу, успішне навчання у дистанційному форматі в період карантину, інституціоналізована внутрішня система забезпечення якості вищої освіти, затребуване експертне середовище не лише в регіоні, а й в країні. Все це є свідченням віри у власні сили, високого професіоналізму та відданості кожного студента, викладача, співробітника нашій Alma Mater.» Ректор ДонНУ імені Василя Стуса подякував кожному, хто своєю щоденною працею формує і розвиває Alma Mater! Окремо Роман Федорович згадав і тих, хто назавжди закарбувався у пам’яті Донецького національного університету імені Василя Стуса, хто став частиною його історії, стояв у витоків створення Університету, брав участь у його становленні та розвитку. Ректор побажав Університетській спільноті незламності духу, віри у власну місію та невичерпної енергії для досягнення нових освітніх, наукових та творчих вершин на благо громади, регіону, країни.

Завдяки соціальним мережам привітати Стусівський університет зміг кожен охочий, долучившись до флешмобу «Моя Alma Mater» (💕#83_Stus_University🎉). Пропонуємо вам, шановні читачі, розділити приємні моменти разом з нами та поринути у сузір’я натхненних, променистих та радісних вітань.

Дорога Alma Mater! Вітаю тебе і пишаюся твоїм колективом – студентами і випускниками, викладачами і співробітниками! Твоя велична історія вчить і надихає! Зростаючи в твоїх стінах від абітурієнтки до професора, я дякую кожному, хто підтримкою чи критикою зробив мене сильнішою і залишив у Донецькому національному університеті імені Василя Cтуса!

Впевнена, що той, хто щодня робить Університет кращим, хто відчуває його як цінність і набагато більше, ніж просто місце роботи, мають рацію, перспективи і Благословіння. «Щастя нехай буде з тобою, Донецький Університет!» Най ці слова Гімну у виконанні тисячної Стусівської спільноти лунають ще багато-багато років!

Тетяна Нагорняк, перший проректор ДонНУ імені Василя Стуса

Вітаю рідний Донецький національний університет імені Василя Cтуса!
Дякую за унікальний досвід, можливість сміливо творити та зростати разом. Нехай наша корпоративна сила підтримує натхнення та впевненість на шляху в майбутнє.

Лариса Шаульська, декан економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса

Донецький національний університет імені Василя Cтуса, з Днем народження! Ти у моє серце та душу увійшов 17 років тому, коли я став студентом. Останні 6 років ми йдемо пліч-о-пліч вже як партнери. Пройшли найскладніші часи, разом розвиваємось. Бажаю легкого шляху та нових вершин!

Сергій Бондаренко, в. о. завідувача кафедри журналістики факультету інформаційних та прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса

Вінниця стала відліком для багатьох змін в моєму житті і саме вона поєднала наші з університетом шляхи.

З Днем народження, мій Університете!

Інна Єрмакова, старший викладач кафедри журналістики ДонНУ імені Василя Стуса

Дорогий наш Донецький національний університет імені Василя Cтуса, сьогодні тобі виповнилось 83 роки 🙂 Для Університету – це пора ранньої юності. Бажаємо тобі сил та наснаги, руху вперед без зупинок, довгих років. Ти – сильний, і все в тебе буде добре!

Колектив кафедри журналістики ДонНУ імені Василя Стуса

🎉Кафедра політології та державного управління сердечно вітає Донецький національний університет імені Василя Cтуса з Днем народження!

За десятиліття, що минули, наш заклад сформував потужний науковий центр, став одним із лідерів вищої освіти країни. Крок за кроком зусиллями викладачів, науковців, студентів та випускників Університет нарощував свій науково-освітній потенціал. Й досі колектив закладу неухильно підносить його рівень і статус.

Сьогодні тисячі висококваліфікованих спеціалістів, підготовлених у рідній Alma Mate,r успішно працюють й впроваджують у життя набуті знання, генерують сучасні ідеї, своєю активною громадянською позицією, моральністю, культурою й сумлінням підтверджують високоякісний бренд закладу.

Сукупний внесок усіх, чия доля пов’язана з Університетом, у становлення й розвиток нашої держави важко переоцінити. Показово, що у складний період колектив Університету зумів зберегти та примножити свої багаторічні традиції, зміцнити матеріально-технічну базу, не розгубити кадровий потенціал на подільській землі.

Усе це вигартовувало і зміцнило справді заслужений авторитет й загальне визнання.

Є всі підстави сподіватися й ми щиро віримо, що Університет далі йтиме успішним шляхом розвитку, наполегливо впроваджуватиме сучасні наукові досягнення, новітні технології, інформаційні системи, формуватиме громадян нової формації, що дозволить йому і в майбутньому посідати чільне місце серед провідних закладів країни.

Зичимо Донецькому національному університету імені Василя Стуса успішної роботи на благо України, щоб ми й надалі пишалися своїми студентами й випускниками, і кожному з нас – маленькому механізму у потужній системі – бажаємо добра, миру та всіляких гараздів.

Колектив кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса

Факультет інформаційних і прикладних технологій щиро вітає Донецький національний університет імені Василя Cтуса з Днем народження!

🎈Всім викладачам, співробітникам, студентам та випускникам бажаємо миру, міцного здоров’я, взаєморозуміння, злагоди і зростання!

🎁Нехай кожен день, проведений в улюбленому університеті, наповнює серце втіхою і натхненням, нехай завжди знаходяться сили і впевненість для підкорення намічених вершин. Чудових можливостей і щасливих миттєвостей, цікавих подій і плідної роботи, веселих посмішок і вірних товаришів!

Колектив факультету інформаційних і прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса

Колектив юридичного факультету приєднується до слів вітання шановного Романа Федоровича та зиче процвітання рідній Alma Mater, а професорсько-викладацькому складу, співробітникам і студентам – міцного здоров’я, щастя, подальшої невичерпної творчості, енергії, натхненного пошуку на ниві освітянства!

Колектив юридичного факультету

З Днем народження, Університете!🎉

ALMA MATER успіху й життєвих звершень, стартап усіх досягнень і перспектив!

Ми пишаємося бути стусівцями, прагнемо й надалі гордо нести ім’я твоє, додаючи своїми звитягами слави й визнання кращому з кращих Університету!
Многая і благая літа!
❤🎉

Освітньо-практичний центр інновацій та стратегічного розвитку ДонНУ імені Василя Стуса

Дорогі друзі, студенти, співробітники, викладачі, випускники Факультету і ті, хто нам заздрить!

Нашій Alma Mater, а також нашому Факультету, в цьому році виповнюється 83, а в цей день 55 років тому ми отримали статус Університету!

Йшли роки, змінювалися назви, міста і місця, але незмінною залишається любов до Факультету в серцях багатьох. І не важливо, що хтось згадує Історичний факультет, а для когось він запам’ятається вже як Факультет історії та міжнародних відносин. Поки Факультет є для кожного з нас чимось більшим, ніж лише місце навчання чи роботи, ми маємо майбутнє!
Із святом нас! Істфак – чемпіон!!!

Факультет історії та міжнародних відносин

Студентська рада Університету вітає Донецький національний університет імені Василя Стуса з його 83-річчям та з 55-ю річницею присвоєння йому статусу університет!💙

Це роки підйомів та тяжких випробувань, які тільки зміцнили його і надали впевненості та незламності духу.

І ми, студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса, мали зрозуміти одне: наш Університет – це не будівля, у якій відбувається процес навчання, а люди, які несуть в собі зерно любові і відданості своїй Alma Mater!

Тож побажаймо рідному Національному і всім нам сили йти далі і прокладати шлях новим поколінням, які продовжать його традиції і доведуть, що Донецький національний університет імені Василя Стуса – найкращий!

«Крилам нашим силу дай, щоб могли ми піднестись до вершин, щоб мети ми досягли, щоб твою ми велич прославляли з краю в край!..»

Студентська рада ДонНУ імені Василя Стуса

В этом году к тебе на 83-летие прийти не смогу, онлайн отпразднуем. Но конечно же поздравляю тебя, Универ! Ценю тебя, наш остров, где мы не потерялись. Мне очень понравилась фраза: «…в незнакомом городе не пропадешь, потому что есть куда идти», и это про нас тогда в 2015-ом. Нам тогда повезло, что у нас был ты. Слушай, Универ, а тебе ж тогда тоже хотелось домой? Мы ж ездили, а ты – нет. Ну ничего, теперь ты уже привык и не часто об этом вспоминаешь.

Представляешь, я знала тебя еще до поступления, да. Мне о тебе рассказывали в твоем лицее, и я даже частенько к тебе ходила на филологический факультет. А еще на физико-технический, ведь там была библиотека художественной литературы.

После двух лет в твоем лицее я, конечно же, хотела учиться у тебя дальше. Мой корпус был напротив «Донбас Арены». Ты же помнишь, что я тебе рассказываю.

Знаешь, мне очень приятно писать тебе это, как будто письмо домой. Наверное, потому что ты мне стал – вторым. Живу теперь на два дома. Только далековато перебегать, не через дорогу. Кстати, ты можешь читать тренинги по адаптации и оптимизму, у тебя это хорошо выходит. Спасибо тебе за это. Отдельное спасибо за людей, которых ты привез с собой. И которых встретил уже здесь. Мне много чего тебе сказать есть, я всегда тебе благодарна, но не часто откровенничаю. А вот сейчас вечером уже темным напишу тебе, и, как говорится – кто знает, тот поймет, кто эти особые люди на моем пути, которым адресовано это Спасибо.

Я тебя обняла бы, универ, но сейчас надо дистанцироваться и в маске ходить. Ты, кстати, молодец, как всегда, на высоте справляешься с вызовами.

Прости, если подкинула не праздничных мыслишек. С Днем рождения, Донецкий национальный университет имени Васыля Стуса! Ты для меня очень дорог, мой островок

Анастасія Саржевська, випускниця економічного факультету

Привет, Универ. Давно не виделись. Я увидел в FB, что у тебя скоро День рождения, 83 года. Вот, хочу поздравить тебя. Очень много хочу тебе сказать. Спасибо за то, что был в моей жизни. Спасибо, что однажды открыл для меня свои двери. До сих пор помню День открытых дверей на физ-техе в Донецке. Тогда Анатолий Алексеевич Каргин рассказывал нам о том, какой ты классный, что подружившись с тобой, мы получаем надежного друга на всю жизнь (дословно Анатолий Алексеевич этого не говорил, но суть, я думаю, очень похожа:)) И, ты знаешь, он был прав. Ты познакомил меня со столькими интересными/веселыми/умными/гениальными людьми. Ты меня столькому научил. Мы вместе прошли многое. Кстати, мы очень похожи. Ты родился в Донецкой области, и я. Ты переехал в Винницу, и я тоже. Ты Университет, и у меня есть буква «и» в имени. Ты мне как старший брат, всегда поддерживал меня. Сейчас мы видимся гораздо реже, но встречи стали теплее. А помнишь, как, когда я только приехал, то поселился в «Южном Буге»? Помнишь, как я сел первый раз на кровать и провалился? 😂Да, весело было 😀Тогда я узнал, что у меня не такая уж и плохая растяжка. Ты тогда еще договорился с ВНТУ, чтобы они меня у себя приютили. Спасибо, кстати, за это. И тебе, и им. А помнишь, когда я приехал, ты успел разжиться только стульями и столами. Тоже весело было:) Но с тобой приехали столько твоих друзей, и ты обзавелся столькими новыми, что сегодня, в 2020 году, ты один из лучших вузов в стране. У тебя еще столько всего впереди. Желаю тебе не сбавлять обороты, обзаводись новыми друзьями, не забывай старых. Продолжай быть сильным. С Днем рождения – ДонНУ имени Васыля Стуса 🎉🎉🎉

Віталій Сатановський – випускник фізико-технічного факультету

Привітання з Днем Університету від Ігоря Ярославовича Тодорова (Ihor Todorov) – випускника факультету історії та міжнародних відносин, українського науковця та історика, професора Ужгородського національного університету, людини, яка протягом життя береже зв’язок з Alma Mater!🎉

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/vb.534335333633984/675447053018028/?type=2&theater

«#DonNU у серці, де б ми не були!» – творче та натхненне відеовітання з Днем Університету від Ірини Нагорняк (Iryna Nagornyak) – випускниці юридичного факультету🎉

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/vb.534335333633984/192620965217908/?type=2&theater

Відеовітання Університету надіслав Іван Шершенюк (@Ivan Shersheniuk) – випускник факультету хімії, біології і біотехнологій: «Святкуємо з дотриманням належних заходів безпеки😉, але усією дружньою спільнотою випускників!»

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/vb.534335333633984/3195794043830332/?type=2&theater

У цей святковий день одне з привітань лунає від Михайла Жиліна (Zhylin Mykhajlo) – ветерана АТО, випускника філологічного факультету та друга Університету!

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/vb.534335333633984/730616491082716/?type=2&theater

Щирі вітання та слова вдячності звучать для Університету від Юлії Мякоти (@Юлия Мякота) – випускниці факультету хімії, біології і біотехнологій: https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/246685683299825/

Теплий привіт та привітання з Днем Університету від Аліни Чугунової (Alina Chugunova) з сонячних Об’єднаних Арабських Еміратів – випускниці факультету іноземних мов, яка з гордістю та вдячністю розповідає про свою Alma Mater. Вона пишається тим, що була студенткою ДонНУ імені Василя Стуса, а ми пишаємося нею та дякуємо за щирі спогади!

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/247093383232336/

Привітання з Днем Університету від Азада Сафарова (Azad Safarov) – випускника філологічного факультету, який полюбив журналістику і щиро захоплюється своєю роботою! У це свято Азад пригадує себе в Університеті на час студентства, нехай це відео всіх надихне на спогади.

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/248295052940654/

Свою Alma Mater вітає й Андрій Возняк – випускник фізико-технічного факультету 1999 року, тоді ще Донецького державного університету.

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/1139301566424680/

Випускниця-хімік факультету хімії, біології і біотехнологій Ольга Довбня (Ольга Довбня) вітає Alma Mater!

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/658398904790402/?__xts__[0]=68.ARCAk9zVjzfz1hIKsGJgeh2DtxCWDOowYmkYWaeGpejPJ_8lIJmS_UUrLWGusbw1BU4DzCjLVfD_i-hH6XFxXrmPm-KgUJP-qz1I23pHSLH5FJJPMjoJIjPWLha99n518Z9vPM4d9ps5YqCAeElelJBhi7Hfomfh5h58rtcdCGklmxLxAcIGLAJLrYRT5eIsDHM_BSSmoAAB5KOGMDhIeLtlWJlur_aFjrIcESWFFLDTpXcuydLBjQATuhZCPS0DrcKC9tt7OA8RF6GZ06cZGytTlSOld_pdVmVhG1QKS16swokfOd8O8Sz7HoGYo9nBLLDFoZyDkcj_G9rh_3wmieFByM63Ao-7NUWqJA&__tn__=-R

Вітання з Днем народження Університету від Тетяни Григорівни Корячко (Ева Танина (Eva Tanina) – директора Білицької музичної школи №2 в Донецькій області області, випускниці спеціальності «Культурологія».

https://www.facebook.com/alumni.donnu.edu.ua/videos/733599747412197/?epa=SEARCH_BOX

Матеріал підготувала Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас