Виберіть сторінку

Підтримаймо петицію щодо перейменування майданчика поруч із головним корпусом ДонНУ імені Василя Стуса на «Трояндову площу»

Підтримаймо петицію щодо перейменування майданчика поруч із головним корпусом ДонНУ імені Василя Стуса на «Трояндову площу»

Донецький національний університет імені Василя Стуса – університетська спільнота з власним корпоративним духом!
Шановні колеги та здобувачі, підтримаймо петицію студентки юридичного факультету Катерини Лапчевської щодо перейменування майданчика поруч із головним корпусом Донецького національного університету імені Василя Стуса за адресою вул. 600-річчя, 21 на «Трояндову площу»: https://petition.e-dem.ua/vinnytsia/Petition/View/2351
З початком російсько-української війни 30 вересня 2014 року Донецький національний університет імені Василя Стуса було переміщено до Вінниці, на гостинну подільську землю. Сьогодні Стусівський університет успішно розвивається, впроваджує інновації, реалізує соціально важливі проєкти для Вінницької територіальної громади та вдосконалюється. Аби подякувати вінничанам за теплий прийом, Університетська спільнота Стусівського університету 7 років тому подарувала місту кований символ Донецька – троянду. Також троянду увічнено й на гербі Донецького національного університету імені Василя Стуса як символ честі, краси і духовності. Про Донецьк як місто мільйона троянд ми співаємо в університетському гімні: «Господи, благослови, Місто, в котрім навесні розквітає міліон троянд».
У травні 2021 року з нагоди 84 річниці з Дня заснування Alma Mater Університетська родина Стусівського університету висадила на майданчику перед Головним корпусом троянди, вшанувавши славетну історію Університету та заклавши підвалини майбутніх знакових досягнень та перемог. Щорічно на площі перед головним корпусом Стусівського університету проходять різноманітні урочистості, зокрема Посвята в першокурсники, День Університету тощо.
Просимо кожного підтримати ідею перейменування площі! «Трояндовій площі» бути!
Для розгляду петиції необхідно зібрати 350 підписів, до кінця збору залишилося 13 днів.
Плекаємо традиції, цінуємо ім’я, прагнемо досконалості! Два міста – одне серцебиття!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас