Виберіть сторінку

Український жіночий героїзм – це перлина українського народу!

Український жіночий героїзм – це перлина українського народу!

Цьогоріч  Свято весни ми святкуємо не так, як зазвичай. Зараз головне для кожного з нас – це життя та мир, подолання ворога, що порушив наш спокій. Кожен із нас щодня проявляє мужність, якій дивуються, захоплюються, пишаються.

Про жіночий патріотизм читаємо у матеріалі доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри міжнародних економічних відносин економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса Марини Савченко, кандидата економічних наук, доцента кафедри міжнародних економічних відносин Марії Шкурат та кандидата економічних наук, доцента кафедри міжнародних економічних відносин Марії Варламової.

«Український жіночий героїзм – це перлина українського народу! Коли багато народів оспівували лише жіночу красу своїх дочок, українські легенди й літописи відзначали героїзм і патріотизм, притаманний українському жіноцтву.

Пантеон українських героїнь формувався ще з найдавніших переказів, легендарними прикладами якого можна назвати: Либідь, сестру засновників Києва, Доброгніву, дочку київського посадника Уліба, княгиню Ірину Аскольдову, княгиню Ольга та Роксолану.

У всі важкі для нашої землі часи жінки мужньо вставали поруч чоловіків, твердо протистояли ударам ворогів чи стихій, своїм незбагненним героїзмом надихали на високі подвиги чоловіків, оберігали їх від зневіри та занепаду духу через послані долею поразки.

Зараз, коли Україна в небезпеці, багато українських жінок беруть участь у справедливій війні захисту України. Яскраво світить цілому світові величний образ Українки.

«Ми – наречена, жінка, мати,

Та хтось же нас позбавив крил

І мусили ми воювати проти ворожих чорних сил.

Ми заглядали смерті в очі

Землі даруючи синів,

Ми плакали в травневі ночі,

Сміялися серед снігів»

Олена Теліга

Славлячи героїнь боротьби, потрібно пам’ятати героїзм українських матерів, які в умовах несправедливої, облудливої і безбожної системи зуміли виховати порядних дітей, релігійних і національно свідомих. Саме на них тепер покладає надії Україна, саме вони захищають нас від агресії.

Жіночій патріотизм сьогодні вражає! В Україні багато жінок служать у збройних силах України, стикаючись пліч-о-пліч з «нежіночою» справою на передовій і у боротьбі з ворогом виявляють мужність на рівні з чоловіками. Деякі з жінок добровільно долучилися до лав територіальної оборони і допомагають, чим тільки можливо – від патрулювання вулиць із метою захисту кожного з нас від ворога до виконання таємних і вкрай важливих завдань. Інші жінки стали волонтерами і залучені на всіх можливих фронтах: збирають кошти для підтримки військовослужбовців, і всіх, хто цього потребує, допомагають евакуюватись людям з особливо небезпечних територій та приймають їх, максимально підтримуючи. Жіночий патріотизм – це також про загальну підтримку чоловіків, які захищають нашу Батьківщину! Усе це вкрай важливо сьогодні, коли Україна здобуває перемогу!

Contra spem spero! (лат. Без надії сподіваюсь!), так говорила Леся Українка, але ми не сподіваємося, ми впевнені у нашій перемозі!» 

Марина Савченко, Марія Шкурат, Марія Варламова

Архіви

Приєднуйтеся до нас