Виберіть сторінку

ІV Міжнародна наукова конференція студентів та молодих вчених «Травневі студії 2022: історія, міжнародні відносини»

ІV Міжнародна наукова конференція студентів та молодих вчених «Травневі студії 2022: історія, міжнародні відносини»

ДонНУ імені Василя Стуса – національний лідер освіти та науки!

5 травня на факультеті історії та міжнародних відносин відбулася ІV Міжнародна наукова конференція студентів та молодих вчених «Травневі студії 2022: історія, міжнародні відносини», присвячена 85-річчю Донецького національного університету імені Василя Стуса і факультету історії та міжнародних відносин Стусівського університету.

Співорганізаторами наукового заходу виступили кафедра стратегічних студій та міжнародної безпеки факультету політичних наук та міжнародних студій Варшавського університету, Інститут міжнародних відносин Вроцлавського університету, Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці.

До учасників конференції з вітальним словом звернулися ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Гринюк та декан факультету історії та міжнародних відносин Юрій Теміров.

У роботі конференції взяли участь 87 учасників із 15 закладів вищої освіти України, а також студенти Міжнародного Чорноморського університету, м. Тбілісі, Грузія (International Black Sea University, Tbilisi, Georgia).

Учасники конференції працювали за 8 напрямами, які тематично відповідали дослідницькій спеціалізації факультету. Проблемам міжнародних відносин була присвячена робота секцій «Проблеми війни та миру: міжнародний та український вимір», «Сучасний міжнародний порядок: виклики, загрози, тенденції», «Європейські інтеграційні процеси у ХХІ ст.: тенденції, виклики та можливості», «М’яка сила» та сучасна публічна дипломатія».

Різноманітні аспекти історичного розвитку розглядалися на секціях: «Історичні виміри українського суспільства», «Історичні виміри зарубіжного світу», «Археологічні студії: здобутки та перспективи досліджень», «Соціокультурний вимір буття».

У межах конференції був проведений круглий стіл для школярів «Пандемії в історії людства». У його роботі взяли участь учні Ліцею № 1 м. Хмільник.

На Міжнародній науковій конференції студентів та молодих вчених «Травневі студії 2022: історія, міжнародні відносини» панувала атмосфера творчої співпраці, конструктивного діалогу. Цікаві та актуальні доповіді спонукали учасників до роздумів, дискусій, обміну міркуваннями та думками. Участь у конференції у кожного з учасників залишила гарні враження, що зможуть надихнути на подальші наукові звершення.

Прес-центр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас