Виберіть сторінку

Національний круглий стіл «Українські ЗВО під час війни: розповіді, думки лідерів та роздуми про майбутнє»

Національний круглий стіл «Українські ЗВО під час війни: розповіді, думки лідерів та роздуми про майбутнє»

20 травня 2022 року відбувся Національний круглий стіл «Українські ЗВО під час війни: розповіді, думки лідерів та роздуми про майбутнє». Організаторами його були Інноваційний університет і лідерство і Сумський національний аграрний університет. Учасники (понад 100 осіб) слухали спікерів – представників Верховної Ради України (Юлію Овчинникову), Міністерства освіти і науки України (Олега Шарова), Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (Наталію Стукало), керівників закладів вищої освіти України. Стусівський університет представляла перша проректорка, доктор політичних наук, професор Тетяна Нагорняк.

Вона розповіла про:

✅ Стусівський університет і 8 років війни;

✅ роботу 24/7 колективу стусівців протягом 85 днів повномасштабної фази війни з російським окупантом;

✅ 85 років славетної історії Університету і дві окупації;

✅ усі фронти стусівців в Україні та за її кордонами;

✅ напрями волонтерства;

✅перспективи відновлення України після Перемоги та ролі Університетів в ньому.

Натхненно і гордо про весь колектив працівників і здобувачів, про конкретні рішення та продукти діяльності говорила спікерка: «Ми – лідери національної освіти і простір, де живуть та працюють люди з великими серцями, які памʼятають свою Малу Батьківщину, цінують тих, хто був поряд у складні часи, і пишаються тим, що вони Українці».

Щиро дякуємо другу нашого Університету  – Тарасу Володимировичу Фінікову, усім інноваційникам і щирому модератору заходу – Данько Юрію Івановичу за цей важливий день в осмисленні ролі і перспектив університетів України.

Прес-центр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас