Виберіть сторінку

Засідання Вченої ради Стусівського університету

Засідання Вченої ради Стусівського університету

26 травня в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося чергове засідання Вченої ради. 

Традиційно відкрив засідання Голова Вченої ради Анатолій Загнітко.

Члени Вченої ради вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять громадянську відвагу, самовідданість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян.

Першим питанням Порядку денного стало виконання рішення Вченої ради університету «Про присвоєння почесного звання «Почесний доктор Донецького національного університету імені Василя Стуса» доктору юридичних наук, професору, члену-кореспонденту НАН України, директору ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова НАН України» Устименку Володимиру Анатолійовичу.

Ректор Стусівського Університету Роман Гринюк  подякував усім присутнім за щоденну важку роботу, незважаючи на війну в Україні, та привітав усіх із 85-річчям ДонНУ імені Василя Стуса. 

Також Роман Гринюк окремо відзначив команду, яка щоденно створює інформаційні дайджести кампанії #СтусівськийПроВійну з метою поширення правдивої інформації про боротьбу з російським агресором, вручивши подяки. 

Проректор з наукової роботи Ілля Хаджинов оголосив переможців Всеукраїнського конкурсу наукових робіт, конкурсу «Кращий молодий учений року» та вручив грамоти і подяки за участь. 

Члени Вченої ради розглянули подання та проголосували за присвоєння вчених звань: 

– професора  по кафедрі конституційного, міжнародного і кримінального права доктору юридичних наук Еллі Михайлівні Деркач; 

– доцента по кафедрі англійської філології кандидату філологічних наук Ользі Олексіївні Залужній;  

– доцента по кафедрі міжнародних економічних відносин кандидату економічних наук Везі Габдрахимівні Кулявець; 

– доцента по кафедрі прикладної математики кандидату економічних наук Оксані Миколаївні Данильчук. 

Перший проректор Тетяна Нагоняк презентувала кращі практики ефективної взаємодії гарантів освітніх програм і завідувачів випускових кафедр шляхом презентації відкриття нових освітніх програм, ліцензування нової спеціальності та зразкової акредитації. Співдоповідачі – гаранти освітніх програм і завідувачі кафедр розповіли, як їм це вдалося.

Завідувач кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки Олександр Трегубов розповів про кейс створення міждисциплінарної освітньої програми «Управління постконфліктними територіями».

Завідувач кафедри менеджменту та поведінкової економіки Ольга Дороніна розповіла про кейс розробки міжкафедральної освітньої програми «Соціальне підприємництво». 

Декан юридичного факультету Ірина Коваль розповіла про ліцензування нової спеціальності «Міжнародне право».

Завідувач кафедри політології та державного управління Олена Чальцева розповіла про зразкову акредитацію ОНП «Політологія» та чинники успішної акредитації.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Ольга Трофименко проінформувала про затвердження правил прийому у 2022 році згідно з Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році.

В. о. директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська проінформувала про дизайн бланків Свідоцтва про закінчення підготовчого відділення для іноземців та осіб без громадянства.

Анатолій Панасович подякував членам засідання за натхненну роботу та привітав із прийдешнім 85-річчям рідної Alma Mater!

Юлія Лучицька

Архіви

Приєднуйтеся до нас