Виберіть сторінку

Лілія Амелічева про поширені питання щодо загальної мобілізації під час війни

Лілія Амелічева про поширені питання щодо загальної мобілізації під час війни

Доктор юридичних наук, професор кафедри цивільного права і процесу юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса, керівник «Юридичної клініки ДонНУ імені Василя Стуса» Лілія Амелічева відповіла на поширені питання щодо загальної мобілізації під час війни, які хвилюють вінничан у коментарі виданню «20 хвилин».

«Статус внутрішньо переміщеної особи, яка переїхала з територіальної громади, що розташована в районі проведення бойових  дій, тимчасово окупована або знаходиться в оточенні, не є підставою для відмови у мобілізації. В Україні оголошена загальна мобілізація, а не часткова як у 2014 році, коли під призов не підпадали військовозобов’язані Донецької та Луганської областей. Військовозобов’язані, в тому числі ВПО, при переїзді в іншу місцевість повинні стати на облік в територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки за новим місцем мешкання впродовж семи днів. З 24 травня 2022 року триває третя черга (хвиля мобілізації), коли призивають  мобілізаційний резерв: військовозобов’язаних громадян, які закінчили військові кафедри ЗВО як офіцери запасу та не призивалися під час попередніх мобілізаційних кампаній, Однак терміни хвиль загальної мобілізації не є чіткими», – пояснює Лілія Амелічева.

▶Детальніше читайте за покликанням:

https://vn.20minut.ua/lyudi/zagalna-mobilizatsiya-pid-chas-viyni-vidpovidaemo-na-pitannya-scho-hvi-11617674.html?fbclid=IwAR1q9KYh5gIXMZ5uSLA2lYcH-xjyQyljnpoYbVj2n6LXz0ji-JtFbrxL34o

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас