Виберіть сторінку

Вітаємо з Днем Української Державності

Вітаємо з Днем Української Державності

Шановна університетська родино Стусівського університету! Шановні колеги, друзі, партнери та стейкґолдери!

Щиро вітаю вас із Днем Української Державності!

Процес становлення державницької ідеї, розвитку державотворчих процесів в Україні має тисячолітню історію. Символічно, що свято Української Державності ми відзначаємо в День хрещення Київської Русі-України. 882 pік традиційно вважається датою утворення могутньої ранньосередньовічної  української держави – Київської Русі, що заклала фундамент нашої державності.

Державність є своєрідним корінням держави, а остання, у свою чергу, є однією зі складових – своєрідним вінцем державності. На часі поглиблене вивчення історії національного державотворення, популяризація правової спадщини України, утвердження самоідентичності української нації з тисячолітньою державністю, полікультурним досвідом право- і державотворення.

Відповідно до указу Президента України № 423 від 24 серпня 2021 року  День Української Державності покликаний сприяти утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів із боку держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення.

Сьогодні в умовах повномасштабної російсько-української війни ми захищаємо свою суверенність, відстоюємо свої права і свободи, відчайдушно боремося за незалежність та територіальну цілісність, зміцнюємо нашу державність та даємо гідну відсіч російським окупантам, із кожним днем наближаючи Перемогу України.

У цей знаменний день бажаю вам міцного здоров’я та безхмарного мирного неба, наснаги і підкорення нових вершин, Перемоги і процвітання рідній Україні!

З повагою, 

Ректор Роман ГРИНЮК

Архіви

Приєднуйтеся до нас