Виберіть сторінку

Випускники Стусівського університету щодень наближають перемогу України на всіх фронтах

Випускники Стусівського університету щодень наближають перемогу України на всіх фронтах

ДонНУ імені Василя Стуса – національний лідер освіти та науки, який керується у своїй діяльності якістю освіти як суспільною цінністю!

Випускники ДонНУ імені Василя Стуса  щодень наближають нашу перемогу на всіх фронтах. Це люди з чіткою громадянською позицією, незламністю та безмежною любов’ю до рідної України.

«Лупаймо сю скалу, бо як не ми, то хто?», – повторює наш мужній випускник Михайло Лавровський, активіст та доброволець українського волонтерського медичного батальйону «Госпітальєри».

«Капеланство для мене й моїх колег – не просто професія, не лише волонтерство, а шлях, що вимагає твого внутрішнього ресурсу, любові, поваги, мудрості та віри. Ми вкладаємо у кожного службовця (поліцейського, військового) частинку власної душі. Хоч я тільки й розпочала капеланство, але вже маю чітко окреслену місію, заради якої прокидаюся зранку», – стверджує випускниця кафедри психології Донецького національного університету імені Василя Стуса  Оксана Колесник, яка наразі працює поліцейським капеланом-волонтером (http://surl.li/cneda).

«Зараз відбувається війна, яка принципово вплине на хід світової історії. Уже в цьому році ми будемо бачити, як розвалюється російська федерація, а їхній фюрер відправиться туди, де його давно вже чекають вила та розпечені пательні!», – наголошує випускник історичного факультету Стусівського університету, доктор історичних наук, професор, завідувач відділу історичних досліджень Інституту дослідження Голодомору Дмитро Білий (https://cutt.ly/3LCz48M).

«Все почалося з війни і тривоги… Важко було заснути, і я згадала, що в мене десь є коробки з залишками дитячого хобі. Я дістала бісер і сплела синьо-жовтий перстень. І мене це розслабило і заспокоїло. Тому я далі продовжила плести… За приблизними підрахунками, за цих кілька місяців завдяки хобі вдалось виручити і передати близько 10-12 тисяч гривень на потреби захисників, починаючи від павербанків і до шоломів, плитоносок і “розгрузок”», – розповідає випускниця факультету інформаційних і прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса, волонтерка, майстриня та фотографиня інформаційного порталу «Veжa» Зорина Гаджук (http://surl.li/cnecv).

«2022-й приніс мені небагато відкриттів на рівні прийняття подій. Єдиною несподіванкою стало, що у Львові мене вперше за вісім років російсько-української війни по-справжньому накрило бездомністю. Не тимчасовою, а такою, наче родима пляма на пів обличчя – хоч що роби, а вона ж нікуди не зникне… Єдине, що я тут можу сказати: треба сприймати війну як довгий горизонт подій, адже коли вона закінчиться, ми сьогодні передбачити не можемо, а надмірний оптимізм лише травмує», – зауважує випускниця філологічного факультету, поетка, перекладачка та членкиня Українського ПЕН Ія Ківа (https://bit.ly/3onxbPM).

Разом до Перемоги!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас