Виберіть сторінку

Вітаємо кафедру політології та державного управління з 30-річним Ювілеєм!

Вітаємо кафедру політології та державного управління з 30-річним Ювілеєм!

Вітаємо політологів, викладачів, здобувачів, випускників кафедри політології та державного управління факультету інформаційних і прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса, друзів, колег, партнерів, стейкґолдерів та однодумців із 30-річчям кафедри та професійним святом – Днем політолога!

Кафедра політології та державного управління Донецького національного університету імені Василя Стуса має глибокі традиції, що були закладені в донецький період і продовжені  в 2014 р. на вінницькій землі. За цей час кафедра стала потужним освітнім і науковим осередком України. Кафедра політології та державного управління є одним із лідерів у сфері підготовки політологів в Україні і єдиною, хто готує фахівців цієї спеціальності в регіоні. Вона є випусковою для освітніх програм трьох рівнів з політології і магістерського рівня з публічного управління та адміністрування. Зразкова акредитація аспірантської освітньо-наукової програми – є показником ставлення колективу кафедри до справи, споживачів освітніх послуг і потреб національної економіки. 

Унікальним є науковий досвід кафедри, що базується на існуванні потужних наукових шкіл: 

– прикладної політології та політичного брендингу під керівництвом д.політ.н., проф. Т.Нагорняк; 

– моделювання та прогнозування соціально-політичних явищ і процесів на чолі з д.політ.н., проф. М.Польовий; 

– партології під керівництвом д.політ.н., проф. М.Примуша і публічної політики, яку очолює завідувачка кафедри д.політ.н., доц. О.Чальцева.

Загальновідомими в Україні є імена донецької політологічної наукової школи та її прикладний аспект.

Аспіранти і докторанти кафедри демонструють широку географію довіри і всі можливі типи стейкґолдерів. Серед підготовлених кафедрою докторів наук, докторів філософії з політології та кандидатів наук – громадські діячі і народні депутати, міжнародні експерти і консультанти Європарламенту, лідери політичних партій і територіальних громад, викладачі університетів та наукові співробітники установ Києва, Дніпра, Луцька, Запоріжжя, Одеси, Харкова, Покровська та інших міст України.  

Кафедра продовжує традиції лідерства в освітньому процесі і, відповідаючи проблемам сучасної політичної реальності України, відкриває першу міждисциплінарну магістерську освітню програму за двома спеціальностями (051 – Політологія і 073 Менеджмент) «Управління постконфліктними територіями». Провідні фахівці чотирьох факультетів і запрошені практики працювали над змістом цієї програми з початку війни.

Вітаємо колег із професійним святом і зичимо натхнення та підкорення нових наукових обріїв, знаменних здобутків і перемог! Бажаємо колективу кафедри політології та державного управління успіхів та процвітання! Нехай і надалі політологів-стусівців впізнають по добрим справам, завзятій громадянській позиції, професійним думкам і чесним експертним висновкам!

З повагою, колектив ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас