Виберіть сторінку

Студенти Стусівського університету – переможці XIV літньої Універсіади закладів вищої освіти Вінницької області

Студенти Стусівського університету – переможці XIV літньої Універсіади закладів вищої освіти Вінницької області

У період з 23 жовтня 2018 року по 25 травня 2019 року проходила XIV літня Універсіада закладів вищої освіти Вінницької області з 16 видів спорту. Студенти ДонНУ імені Василя Стуса взяли активну участь у Вінницькій обласній Універсіаді та здобули перемогу (І місце) у загальнокомандному заліку.

У внутрішньо-вузівському етапі змагань взяли участь понад 8 тис. студентів, обласній Універсіаді – 730 спортсменів членів обласної Спортивної Спілки. У фінальних змаганнях Всеукраїнської Універсіади – 94 учасники.

Під час фінальних змагань обласної Універсіади у загальнокомандному заліку перемогу здобув Донецький національний університет імені Василя Стуса І місце (друга команда).

Серед перемог студентів Стусівського університету у XIV літній Універсіаді закладів вищої освіти Вінницької області:

І місце – кульова стрільба;

ІІ місце – шахи;

ІІІ місце – баскетбол (чоловіча ліга І коло), плавання, футбол (чоловіки).

Проведення змагань обласної Універсіади сприяло залученню студентів до масових олімпійських видів спорту, вдосконаленню спортивної майстерності та фізичного розвитку студентської молоді.

Окрім того, в області запроваджено нові форми роботи зі студентською молоддю. В закладах вищої освіти проведено Міжнародний день студентського спорту. Організовано проведення Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу – Студентського забігу на дистанцію 1 миля в ЦПКіВ, в якому взяли участь понад 1.2 тис. студентів. викладачів та всіх бажаючих.

Збірні студентські команди Вінницької області брали участь у фінальних змаганнях Всеукраїнської Універсіади 2019 року з 7 видів спорту: баскетболу (жінки), волейболу (жінки, чоловіки), дзюдо, легкої атлетики, плавання, стрільби з луку, футболу (жінки) та посіли в командному заліку V місце серед областей ІІ групи. У склад збірних команд студентів-спортсменів наш Університет делегував 2 особи.

За підсумками Всеукраїнської Універсіади серед закладів вищої освіти у II категорії навчальних закладів Донецький національний університет імені Василя Стуса посів 23 місце.

Колегія Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, президія обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України нагородила грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та кубками обласного відділення заклади вищої освіти, що посіли призові місця V загальнокомандному заліку обласної Універсіади, серед них ДонНУ імені Василя Стуса (І місце, друга група).

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі фізичної культури та спорту, досягнуті високі результати в XIV літній Універсіаді закладів вищої освіти області грамотою Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України нагороджено ректора ДонНУ імені Василя Стуса Романа Федоровича Гринюка.

Архіви

Приєднуйтеся до нас