Виберіть сторінку

Вітаємо з Днем Гідності та Свободи

Вітаємо з Днем Гідності та Свободи

Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса разом з усією Україною та цивілізованим світом відзначає День Гідності та Свободи, вшановує подвиг громадян, які стали захист демократичних цінностей, прав і свобод українців, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, низько схиляє голову в пам’ять про героїв, котрі віддали життя за вільну та незалежну Україну…

 Університетська родина Стусівського знає, якою дорогою ціною відстоюється власна свобода, честь та гідність. Ми свідомо виходили на майдани, відкрито висловлювали свою позицію, виборюючи свободу, гідність, незалежність та суверенність нашої держави. 8 років назад розпочалася російсько-українська війна, яка ще на весні 2014 уже почала забирати у свої кровожерливі пащі найкращих синів і доньок України… Зі скорботою у серці згадуємо сизий і похмурий вечір 13 березня 2014 року, коли пролилася перша кров випускника нашого Університету, Героя України,  громадського діяча, керівника прес-служби Донецького обласного осередку Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  Дмитра Чернявського… Він трагічно загинув від ножового поранення, нанесеного проросійськими бойовиками, по завершенню мирної акції «За Єдину Україну» в Донецьку.

Весна 2014 об’єднала нас, додала сил до боротьби, зробила незламними і сильними духом. 2022 рік довів, що українці – нація  нескорених й непереможних! Викладачі, співробітники, студенти та випускники ДонНУ імені Василя Стуса у лавах ЗСУ героїчно виборюють свободу та майбутнє для нашої країни.

Сьогодні зі сльозами на очах та великою вдячністю ми згадуємо Героїв Небесної Сотні, Героїв російсько-української війни… Молимось та просимо Всевишнього про захист для Збройних сил України, які боронять територіальну цілісність української держави, звільняють окуповані міста і села від російських військ.  

Віримо, що дуже скоро мирне небо розпростається над нашою Батьківщиною, у звільнених Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Криму замайорить синьо-жовтий прапор, і всі наші захисники та захисниці повернуться до рідних домівок із Перемогою!

Слава Україні!

Героям слава!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас