Виберіть сторінку

VІІІ Відкритий міжрегіональний творчий конкурс учнівської і студентської молоді «Слово у душі – душа у слові»

VІІІ Відкритий міжрегіональний творчий конкурс  учнівської і студентської молоді «Слово у душі – душа у слові»

До 85-річчя від дня народження

Василя Стуса

Донецький національний університет

імені Василя Стуса спільно з Вінницькою академією неперервної освіти і Донецьким інститутом післядипломної освіти  

проводить VIІІ Відкритий міжрегіональний творчий конкурс

учнівської і студентської молоді «Слово у душі – душа у слові»

За погодженням з Департаментом гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації та Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації VIІІ Відкритий регіональний творчий конкурс учнівської і студентської молоді  «Слово у душі – душа у слові» проводиться для пропаганди українського слова, активізації творчих сил учнівської і студентської молоді, естетичного виховання та духовного розвитку молодого покоління, а також підтримки взаємодії освітніх закладів у загальному полі Донецького і Подільського країв (див.: «Положення про проведення Відкритого регіонального творчого конкурсу учнівської і студентської молоді  «Слово у душі – душа у слові»» і «Додаток до «Положення про проведення Відкритого регіонального творчого конкурсу учнівської і студентської молоді  «Слово у душі – душа у слові»»).

VІIІ Відкритий творчий конкурс учнівської і студентської молоді  «Слово у душі – душа у слові» на обласному рівні проводиться впродовж лютого 2023 року – травня 2023 року у два тури: у І турі  учнівська і студентська молодь у своїх освітніх закладах виконують творчі роботи на запропоновані теми. З-поміж учасників відбираються переможці для участі в другому турі; у ІІ турі – беруть участь лише переможці І туру (до 7 квітня 2023 року необхідно подати заявку і роботу на участь в конкурсі до Оргкомітету Конкурсу в письмовій (21021, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 21, кімн. 610) чи в електронній ([email protected] (між konkurs і slovo  – (дефіс!)) формі. Можливий також індивідуальний запис на Конкурс за умови очної участі в ІІ турі. ІІ тур – 5 травня 2023 року.

ІІ тур Конкурсу відбувається лише для тих, хто пише есе. Тур проходить в режимі онлайн на базі Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця, вулиця Янгеля, 4; покликання буде надіслане перед ІІ туром).

До участі в Конкурсі запрошуються також автори-початківці, всі, хто небайдужий до творення власного прозового, поетичного чи драматургічного твору, а також створення переконливих публіцистичних есе, нарисів (до 07.04.2023  власні твори потрібно надіслати на адресу: 21021, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 21, кімн. 610; з позначкою «На конкурс»). У кожній з номінацій – проза, поезія, драматургія, публіцистика, есе, науково-дослідна робота – переможці визначаються окремо.

УВАГА! У межах Конкурсу проводиться також відбір есе, нарисів, етюдів та інших коротких форм  чи підготовка науково-дослідних робіт, присвячених 90-м роковинам Голодомору 1932 – 1933 років в Україні – геноциду Українського народу. Переможці будуть відзначені окремою нагородою «Жнива скорботи».

Учасники конкурсу отримують Сертифікати установленого зразка про участь у Конкурсі, переможці нагороджуються Дипломами (три місця в кожній номінації),  Грамотами (чотири учасники). Абсолютних переможців буде відзначено Нагородами імені Михайла Коцюбинського, імені Степана Руданського, імені Василя Стуса, імені Ольги Виноградової (з грошовою винагородою). Відзнаки про участь і перемогу у VІІІ Відкритому творчому конкурсі учнівської і студентської молоді  «Слово у душі – душа у слові» вручають у День Донецького національного університету. Сертифікати отримують також учителі, викладачі усіх учасників Конкурсу (в електронній формі).

Оргкомітет Конкурсу

Архіви

Приєднуйтеся до нас