Виберіть сторінку

Ірина Зайченко – учасниця Літньої міждисциплінарної школи в Університеті імені Адама Міцкевича

Ірина Зайченко – учасниця Літньої міждисциплінарної школи в Університеті імені Адама Міцкевича

Стусівці продовжують брати активну участь у програмах академічної мобільності і розбудовувати мережу партнерств із вітчизняними та зарубіжними закладами вищої освіти.

Проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи Донецького національного університету імені Василя Cтуса Ірина Зайченко бере участь у Літній міждисциплінарній школі в Університеті імені Адама Міцкевича (м. Познань, Польща), що реалізується у межах проєкту NAWA (Польське національне агентство з питань академічного обміну) «Solidarity with Ukraine – European Universities» (Polish universities associated in alliances of European Universities to help Ukrainian HEIs). У проєкті беруть участь 25 ЗВО України.

Відбулася зустріч представників академічної спільноти України з директором департаменту розвитку міста та міжнародної співпраці міськради м. Познань пані Івоною Матущак-Шульц та уповноваженою міського голови м. Познань з питань молодіжної та академічної співпраці пані Анною Вавдиш. Більше 100 тисяч біженців з України прийняло м. Познань з початку повномасштабної війни в Україні. Представники української академічної спільноти мали можливість обговорити з представниками міськради м. Познань, зокрема, питання адаптації і допомоги українській молоді та здобувачам в університетах Познані, а також поділилися досвідом та успішними кейсами співпраці університетів регіону між собою та з органами влади в контексті реалізації спільної місії – формування лояльності до свого міста, громади, країни і створення університетами суспільних благ.

​Під час візиту в Університет імені Адама Міцкевича учасники проєкту мали нагоду відвідати Залу Сенату та зустрітися з проректорами УАМ: професором Катажиною Дзюбальською-Колачик, проректором з наукової роботи, професором Рафалом Вітковські, проректором з міжнародної співпраці, професором Збишко Мелосіком, проректором зі зв’язків з громадськістю, та професором Рафалом Димчиком, керівником міждисциплінарного індивідуального навчання в галузі гуманітарних та соціальних наук. Обговорювали польський та український досвід проєктної  діяльності, міжнародної акредитації освітніх програм, роботу студентського самоврядування, підходи до формування міждисциплінарних освітніх програм та університети третього віку.

​Дякуємо за можливість участі в проєкті Університету імені Адама Міцкевича, NAWA та особисто доктору Костянтину Мазуру – координатору співробітництва. Віримо, що у синергії співпраці з вітчизняними колегами та міжнародними партнерами буде досягнуто низку позитивних та перспективних домовленостей і рішень для посилення конкурентоспроможності української вищої освіти та наближення Перемоги України!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас