Виберіть сторінку

Стусівці відвідали ТОВ «Аграна Фрут»

Стусівці відвідали ТОВ «Аграна Фрут»

Здобувачі освіти 2, 3, 4 курсів СО «Бакалавр» спеціальності 102 «Хімія» і здобувачі освіти 1-го курсу СО «Магістр» спеціальностей 091 «Біологія», 101 «Екологія» і 102 «Хімія» відвідали ТОВ «Аграна Фрут» у м. Вінниці з метою ознайомлення з процесом виробництва фруктово-ягідних наповнювачів, мармеладу із садових, дикорослих ягід і фруктів, й екзотичних фруктів.

Екскурсія розпочалася з ознайомлення здобувачів освіти з технікою безпеки та основними напрямками роботи підприємства. Екскурсовод пані Наталія зазначила, що ТОВ «Аграна Фрут» спеціалізується на переробці фруктів, ягід і включає в себе повний цикл робіт: від вирощування, заготовки вихідної сировини до переробки і випуску готової продукції. Сировина, яку використовують для одержання продукції, проходить ретельний відбір, сортування і очистку.

Після цього здобувачі освіти побачили, як відбувається підготовка і сортування чорниці й полуниці працівниками заводу для подальшого використання. Далі відвідали виробничий цех, у якому відбувається переробка фруктів і ягід у готові продукти. На підприємстві для збереження якості продукту використовують процес «шокової заморозки», який дозволяє зберегти полуницю, малину, журавлину, червону та чорну смородину, вишню, черешню та горобину впродовж тривалого часу. Ягоди проходять через тунель глибокої заморозки, завдяки чому зберігається не тільки зовнішній вид продукції, а й  смак, аромат, максимально близькі до свіжих ягід.

Звичайно, для майбутніх спеціалістів хіміків і біологів найцікавішим стало відвідування хімічної і бактеріологічної лабораторій підприємства, де здобувачів ознайомили з основними методами визначення бактеріологічних показників і методами визначення якості фруктових наповнювачів та фруктового пюре, а також мармеладу.

Після завершення основної частини екскурсії екскурсанти мали змогу провести органолептичне визначення смаку наповнювачів зі смаком карамелі, шоколаду, полуниці та вишні, а також мармеладу різних смаків.

Сучасне обладнання, масштаби виробництва, організованість і теплий привітний прийом працівниками ТОВ «Аграна Фрут» залишили лише позитивні враження у здобувачів освіти.

Колектив факультету хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса  висловлює подяку керівництву і працівникам ТОВ «Аграна Фрут» за гостинність і цікаву екскурсію!

Факультет хімії, біології і біотехнологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас