Виберіть сторінку

Здобувачі ДонНУ імені Василя Стуса поєднують різні напрями міжнародної мобільності

Здобувачі ДонНУ імені Василя Стуса поєднують різні напрями міжнародної мобільності

Здобувачка 2 курсу спеціальності «Політологія» факультету інформаційних і прикладних технологій Донецького національного університету імені Василя Cтуса Маєвська Марія, яка перебуває зараз на навчанні за обміном у Варшавському університеті (Польща) за програмою Erasmus+ National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team, узяла участь у зустрічі делегацій дружніх міст на тему молодіжної політики.

2-4 червня відбулася зустріч офіційної делегації від схожих і дружніх міст для ознайомлення з молодіжною політикою та участі у відкритих сесіях міста Люблін (Польща), яке стало першим польським містом, визнаним Європейською молодіжною столицею у 2023 році.

З цієї нагоди учасники міжнародних делегацій, зокрема й Маєвська Марія та Анна Остра як представниці Вінницької молодіжної ради, мали змогу дізнатися більше про інновації у сфері молодіжної політики.

У перший день відбувся навчальний візит до молодіжного простору Hey, молодіжного інформаційного центру та центру психологічної підтримки для дітей від Sempre a Frente Foundation.

Неймовірним був ознайомчий візит до простору для допомоги біженцям з України «Baobab». Цей простір – пункт підтримки для мігрантів з України, який складається з багатьох залів, де здійснюється величезна кількість просвітницьких заходів, уроків й занять, а також надається психологічна допомога.

Представники делегації змогли на власні очі побачити підписання Люблінської декларації: «Місто молодих» та взяти участь у відкритій конференції від Люблінської міської ради та місцевої молодіжної організації в Національному музеї Любліна.

А незабутнім завершенням конференції став вечірній фестиваль під відкритим небом з відкритими локаціями в усьому історичному центрі Любліна – «Ніч культури».

Рухаємося тільки вперед, надихаємось і надихаємо, співпрацюємо та наближаємо перемогу і європейське майбутнє України!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас