Виберіть сторінку

Викладачі та студенти факультету історії та міжнародних відносин узяли участь в історико-культурному фестивалі «Дике поле. Шлях до Європи»

Викладачі та студенти факультету історії та міжнародних відносин  узяли участь в історико-культурному фестивалі «Дике поле. Шлях до Європи»

Викладачі та студенти факультету історії та міжнародних відносин  долучилися до історико-культурного фестивалю «Дике поле. Шлях до Європи», організованого Управлінням культури і туризму Донецької облдержадміністрації  за сприяння Донецької обласної військової адміністрації. Захід проведено вже вшосте, але цьогоріч лише в онлайн-форматі, що не завадило конструктивному обміну думками донеччан. Фестивальний захід зібрав понад 100 учасників – науковців, освітян, діячів культури, представників місцевого самоврядування, громадських активістів.

Професор Надія Темірова виступила з доповіддю «Дике поле в науковому доробку Василя Пірка», старший викладач Кирило Мєлєкєсцев презентував дослідження на тему «Русини в Донбасі: Ібн Батута та інформаційні маніпуляції», студентка 4-го курсу Юля Паламарчук розкрила сюжет «Події 2014 року – Донські козаки та інформаційне протистояння». Свої розвідки представили доцент Інна Мартинчук («Фестиваль національних культур – явище, що об’єднує таланти етнічних меншин Донеччини») та студентка 4-го курсу Марія Слонська («Образ українця як засіб пропаганди у радянському кіно»).

У процесі спілкування було порушено низку надважливих проблем щодо вивчення минувшини Донеччини, розвитку туризму, розширення фестивальної діяльності, протистояння ворожим історичним фейкам, плекання українського патріотизму. Всі виступи об’єднувала єдина мета – перемога над російським агресором.

Маємо сподівання на фестивальну зустріч у 2024 році на рідній Донецькій землі!

Слава Україні!

Слава ЗСУ!

Кафедра історії України та спеціальних галузей історичної науки

Архіви

Приєднуйтеся до нас