Виберіть сторінку

Перестало битися серце почесного доктора ДонНУ імені Василя Стуса Альфредо Москардіні…

Перестало битися серце почесного доктора ДонНУ імені Василя Стуса Альфредо Москардіні…

Сумна звістка спіткала родину Донецького національного університету імені Василя Стуса…

15 серпня 2023 року пішов з життя Почесний доктор ДонНУ імені Василя Стуса, професор Сандерлендського університету (Великобританія), Університету Нортумбрії (м. Ньюкасл, Великобританія), Кардіффського столичного університету (Великобританія) Альфредо Москардіні.

Під координацією професора Москардіні у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса було реалізовано 12 проєктів за підтримки програми Європейської Комісії TEMPUS, 2 проєкти за підтримки програми Британської Ради в України.

Завдяки системному та прогностичному мисленню професора Москардіні ціла низка інноваційних та прогресивних ідей в освіті України впроваджувалася вперше саме у партнерстві ДонНУ імені Василя Стуса з провідними ЗВО України (Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного імені В. Н. Каразіна, Львівського національного університету імені Івана Франка) та провідними університетами Великобританії, Італії, Іспанії, Австрії, Греції, Чехії – це перша міждисциплінарна магістерська освітня програма (на той час належала до специфічних категорій) «Прикладна економіка» (2001-2004 рр.), яку було акредитовано у Великобританії, вивчення європейського досвіду та формування основ внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти (2006-2007 рр.), перший досвід впровадження елементів дистанційної освіти (2004-2008 рр.), формування партнерства університету з роботодавцями (2006-2009, 2012-2016 рр.), розробка Стратегії інтернаціоналізації ДонНУ імені Василя Стуса (2017 р.) та багато інших інновацій, які у майбутньому стали нашими конкурентними перевагами.

Професор Москардіні як близький друг Університету був поруч під час відновлення його діяльності на Подільській землі. Він неодноразово виступав із лекціями перед студентами, надавав підтримку у розвитку міжнародних зв’язків Університету.

Професор Москардіні був дійсно Великою людиною з щирим серцем та неординарним мисленням!

Для всіх, хто знав професора Москардіні, його смерть – це велика втрата….

Донецький національний університет імені Василя Стуса висловлює співчуття рідним і близьким людям, колегам та друзям професора…

Вічна і світла пам’ять професору Альфредо Москардіні…

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас