Виберіть сторінку

Щиро дякуємо Анатолію Загнітку за наполегливу працю, мудрість та відданість цінностям нашої Alma Mater!

Щиро дякуємо Анатолію Загнітку за наполегливу працю, мудрість та відданість цінностям нашої Alma Mater!

Багато поколінь викладачів, співробітників та здобувачів творять історію та працюють над майбутнім нашої Alma Mater. Серед них є особливі люди – випускники, якими ми пишаємося, і які присвятили свій життєвий шлях Університету.

Такою людиною є член-кореспондент НАН України, доктор філологічних наук, професор, Заслужений професор Донецького національного університету імені Василя Стуса Анатолій Панасович Загнітко.

Закінчивши філологічний факультет у 1977 році за фахом «Українська мова і література», Анатолій Панасович пройшов шлях від старшого викладача до декана філологічного факультету (згодом факультету філології, психології та іноземних мов), голови Вченої ради Університету.

Вражають науковий та методичний доробки у межах започаткованої ним Лінгвістичної (Граматичної) наукової школи (з 1993 року). Анатолій Панасович є автором понад 600 наукових та навчально-методичних публікацій – монографій, словників, підручників та навчальних посібників. Під його керівництвом підготовлено та захищено 52 кандидати та 7 докторів наук. Чільне місце в переліку його набутків посідає фахове наукове видання категорії Б «Лінгвістичні Студії», яке публікується з 1993 року.

За весь цей час Анатолій Панасович зробив колосальний внесок у розвиток мовознавства не лише в нашому Університеті, а й в Україні: він є ініціатором відкриття престижної спеціальності «Прикладна (комп’ютерна) лінгвістика» у 2000 році, співавтором нової редакції Українського правопису в 2019 році.

Сьогодні він прийняв важливе для себе рішення – передати факультет в інші надійні руки. Колектив та студентство Донецького національного університету імені Василя Стуса щиро дякує Анатолію Панасовичу за наполегливу працю, мудрість та відданість цінностям нашої Alma Mater!

Колектив ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас