Виберіть сторінку

Урочиста посвята у студенти ДонНУ імені Василя Стуса

Урочиста посвята у студенти ДонНУ імені Василя Стуса

Новий навчальний рік – нові вершини! Сьогодні у ДонНУ імені Василя Стуса відбулася урочиста посвята у студенти!

Цьогоріч посвята відбувалася на Трояндовій площі.

Ректор ДонНУ імені Василя Стуса Ілля Хаджинов привітав усіх першокурсників зі святом та початком навчального року, зазначивши, що нарешті через декілька років карантинних та військових обмежень ми маємо змогу провести посвяту в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса.

Першокурсників також привітала заступниця голови Студентської ради ДонНУ імені Василя Стуса Наталія Гринько, побажавши першачкам примножувати свій потенціал, рухатися вперед та бути щасливим на своєму шляху, адже Ім’я зобов’язує.

Цьогоріч посвяту завітали поважні гості:

  • Вячеслав Соколовий – голова Вінницької обласної Ради;
  • Юлія Овчинникова – народний депутат України, випускниця Університету;
  • Івасюк Ігор Дмитрович – заступник голови Вінницької обласної Ради;
  • Клапоущак Андрій – заступник начальника відділу вищої, професійної, фахової передвищої освіти та науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації.

Дякуємо нашим гостям за теплі, натхненні та важливі слова! Дякуємо, за підтримку!

Цьогоріч ми започаткували нову символічну традицію. Під час посвяти першокурсники урочисто передали до музею Університету Капсулу часу з очікуванням і баченням свого майбутнього. Ця капсула буде зберігатися там до 2027 року.  А на випуску студенти зможуть відкрити свої капсули й подивитися чи здійснилися очікування.

Окремо подякувати хотілося б тим, без кого цього свята могло й не бути, це Сили оборони України. Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса доземно вклоняється Збройним силам України, які героїчно борються за свободу, незалежність, соборність та територіальну цілісність рідної України, відстоюють нашу ідентичність, право жити на своїй землі, стоять на захисті миру в Європі та демократичних цінностей усього світу.

Дорогі друзі, дорогі наші першокурсники, ми раді вам, ми покладаємо на вас велику надію, що кожний із вас своїми успіхами та гарними результатами буде примножувати здобутки нашого Університету, адже Ім’я зобов’язує! Вітаємо всіх зі святом і бажаємо яскравого та насиченого студентського життя!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас