Виберіть сторінку

Стажування кандидата історичних наук Ірини Паніної в Інституті Європейського університету

Стажування кандидата історичних наук Ірини Паніної в Інституті Європейського університету

Кандидат історичних наук, старший викладач кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики факультету історії та міжнародних відносин ДонНУ імені Василя Стуса Ірина Паніна пройшла стажування на кафедрі політичних і соціальних наук Інституту Європейського університету у м. Флоренція (Італія).

Стажування реалізується у межах програми #CIVICA4Ukraine за фінансової підтримки Polish Agency for Academic Excange (NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej), SGH Warsaw School of Economics (SGH Szkola Glowna Handlowa), SGH International.

Два тижні, з 30 жовтня по 12 листопада Ірина Паніна продовжила підвищення кваліфікації шляхом різноманітної діяльності.

Відбулися робочі зустрічі із завідувачем кафедри політичних і соціальних наук (Department of Political and Social Sciences, або SPS Department) Інституту Європейського університету проф. Еліасом Дінасом (Elias Dinas) і співробітницями кафедри Sofia Altensini та Aurelie Boursier

Під час зустрічі з координаторами програми CIVICA Sebastien Huber та Zeineb Mazouz було обговорено варіанти проєктної діяльності у межах співпраці ДонНУ імені Василя Стуса із університетами CIVICА.

Також відбулася зустріч із проф. Ярославом Грицаком, який теж проходив наукове стажування в Інституті Європейського університету за програмою #CIVICA4Ukraine, на якій було обговорено підходи до висвітлення за кордоном подій російсько-української війни.

Ірина Паніна познайомилася з представницею консульства України у Флоренції Оксаною Полатайчук та долучилася до дискусії під час заходу, організованого для української громади у Флоренції – лекції-дискусії Ярослава Грицака «Як історія допомагає нам зрозуміти сучасну війну в Україні».

Не обійшлося і без відвідування заходів, організованих SPS Department, Robert Schuman Center for Advanced Studies, GGP: Glibal Governance Programme, Eastern Europe as Laboratory of Change Working group:

– науковий семінар «A humanities-based International Relations? The contribution of Area Studies»

– презентація книги і двогодинний круглий стіл «Integrating the Western Balkans into the EU»

– круглий стіл «Feminist Political Economy of War and Peace»

– науковий семінар за результатами багаторічного проєкту «The limits of Decentralized Administrative Data collection».

Ірина Паніна також долучилася до заходу Discover «CIVICA for All» virtual information session, на якому було окреслено можливості від #CIVICA для усіх учасників освітнього процесу

6 листопада відбувся онлайн-семінар, організований Маріупольським державним університетом, «Displaced universities in Ukraine. Case of Mariupol State University», участь у якому теж взяла Ірина Паніна. Пані Ірина розпочала роботу в Архіві Європейського Союзу та завітала до бібліотечних фондів Інституту Європейського університету.

Разом із колегами з EUI та України, закордонними українцями й широкою громадськістю було обговорено нові виклики, пов’язані з продовженням російської агресії та ускладненням геополітичної ситуації.

Щиро вдячні CIVICA for Ukraine, нашим партнерам і колективу EUІ за щоденну кропітку працю, допомогу та підтримку!

Кафедра міжнародних відносин і зовнішньої політики ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас