Виберіть сторінку

Візит координаторів проєкту «CIVICA for Ukraine» до Варшавської школи економіки

Візит координаторів проєкту «CIVICA for Ukraine» до Варшавської школи економіки

З 11 по 15 грудня 2023 року проходила робоча зустріч координаторів проєкту «CIVICA support for European Future of Ukraine» («CIVICA for Ukraine»), який фінансується за підтримки NAWA у межах програми «Solidarity with Ukraine» («Солідарні з Україною»). Проєкт реалізується з січня по грудень 2023 року за участі 5 українських університетів: Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Донецький національний університет імені Василя Стуса, Український католицький університет, Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Київська школа економіки – у реалізації проекту «CIVICA для України». Координує проєкт Варшавська школа економіки (ВШЕ, м. Варшава, Польща) як член Альянсу європейських університетів CIVICA.

Університети-партнери під час візиту представляли координатори та науково-педагогічні працівники. Від ДонНУ імені Василя Стуса в зустрічі взяли участь заступник директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Світлана Жильцова (координатор) і доцент кафедри міжнародних економічних відносин Марія Шкурат.

Основною метою візиту була участь у зустрічі координаторів та підбиття підсумків за результатами реалізації проєкту, знайомство з роботою адміністративних підрозділів ВШЕ, обговорення перспектив подальшої співпраці з Альянсом CIVICA.

Програма візиту була надзвичайно насиченою та передбачала такі основні активності:

  • засідання координаторів проєкту для обговорення результатів та досягнень за рік його реалізації, поточні питання, пропозиції, звітування;
  • зустрічі з представниками підрозділів, відповідальних за вектори інтернаціоналізації діяльності ВШЕ;
  • зустрічі з керівництвом ВШЕ, представниками адміністративних підрозділів та експертами з числа співробітників Університету;
  • зустріч з українськими дослідниками у ВШЕ;
  • участь у семінарах і заходах, організованих у ВШЕ;
  • зустрічі з директором NAWA та секретаріатом Альянсу CIVICA;

Крім робочих питань учасники візиту мали честь бути запрошеними на святковий концерт, організований студентами університетів Варшави та насолодитися атмосферою різдвяних свят у бібліотеці ВШЕ.

Поїздка виявилася надзвичайно результативною, дозволила ближче познайомитися представникам університетів-партнерів та ВШЕ, окреслити можливості подальшого розвитку співробітництва, а також знайти корисні практики, що існують у ВШЕ та можуть бути цікавими для реалізації в українських університетах.

Цей візит був завершальним у серії численних подій, передбачених проєктом «CIVICA for Ukraine», що відбувалися в університетах-членах Альянсу CIVICA і в яких мали можливість взяти участь представники з числа студентів, аспірантів, науковців та адміністративних працівників українських закладів-партнерів.

Висловлюємо подяку за неймовірний рік разом керівництву Альянсу CIVICA та всім університетам-членам Альянсу, NAWA, керівництву та всім задіяним підрозділам ВШЕ, що були задіяні в реалізації проєкту. І, звісно, окрема подяка координаторкам, пані Ірині Дегтярьовій, пані Małgorzata Chromy та пані Katarzyna Kacperczyk – за організацію всіх подій, постійну підтримку, плідну співпрацю та можливості для посилення інтернаціоналізації українських університетів.

Світлана Жильцова

Архіви

Приєднуйтеся до нас