Виберіть сторінку

Зустріч здобувачів ДонНУ імені Василя Стуса з представниками UPSHIFT

Зустріч здобувачів ДонНУ імені Василя Стуса з представниками UPSHIFT

У коворкінг-центрі «Університет – наш дім» 18 січня відбулася зустріч здобувачів Донецького національного університету імені Василя Стуса з представниками UPSHIFT.

UPSHIFT – це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується в понад 40 країнах світу, а в Україні – упродовж 6 років, та надає можливість молоді створити соціально важливі проєкти та пройти тренінг за методологією Нuman Centered Design (людиноорієнтований дизайн).

Студенти ДонНУ імені Василя Стуса матимуть можливість узяти участь в інноваційній освітній програмі для молоді «UPSHIFT», яку реалізує ГО «ВільнОсвіта» в партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та урядом Японії. Програма надає молоді можливість створити власні інноваційні проєкти та отримати фінансування на їхнє впровадження на суму до 80 тис. гривень.

Відкрила захід голова Студентської ради ДонНУ імені Василя Стуса, здобувачка факультету інформаційних і прикладних технологій Марія Маєвська.

Голова ГО «ВільнОсвіта» Дар’я Горобець та представниця ГО «ВільнОсвіта» і координатор програми «UPSHIFT» Олена Немірова розповіли студентам ДонНУ імені Василя Стуса про можливості освітньої програми, специфіку конкурсного відбору, презентували дорожню карту участі у програмі, окреслили  пріоритетну тематику проєктів, переваги навчання та поділилися секретом перетворення мрій у дії.

Завдяки участі в молодіжній програмі UPSHIFT студенти зможуть:

– навчитися працювати в команді,

– аналізувати виклики та нестандартно мислити;

– отримати досвід неформальної освіти;

– узяти участь у 4-х денному буткемпі – офлайн-тренінгу за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн);

– розширити кругозір;

– за підтримки ментора(-ки) знайти ефективні рішення проблем, які їх турбують, і в результаті створити суспільно-корисний проєкт та отримати ресурси на його реалізацію.

Для участі в першій хвилі UPSHIFT реєструйтеся за покликанням: https://ee-eu.kobotoolbox.org/x/pojOlhUU

Дедлайн подачі заявок до 21 січня!

Щиро дякуємо Дар’ї Горобець та Олені Немірові за змістовну презентацію програми та плідну співпрацю!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас