Виберіть сторінку

День вшановування учасників бойових дій на території інших держав

День вшановування учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса вшановує пам’ять учасників бойових дій на території інших держав. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, які героїчно воювали та загинули у 16 країнах світу…

Минає 35 річниця виведення військ з Афганістану. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Війна в Афганістані – це страшна трагедія, що тривала десятиліття, скалічила долі тисяч військовослужбовців, багатьом коштувала життя. Військовий обов’язок у «гарячій» точці гідно виконували понад 160 тисяч українців, із них 4 тисячі – загинули, 72 українських воїни зникли безвісти. Понад 8 тисяч українців отримали поранення, понад 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції кремля.

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто не повернувся з далеких від України теренів…

Але ми не можемо забувати, що і зараз, навіть після розвалу «тюрми народів» і довгих років мирного життя, війна охопила Україну, і наші захисники та захисниці: батьки, сини, доньки, онуки героїчно виконують свій обов’язок, боронячи нашу землю і наші життя, перемагаючи ворогів та прославляючи українців на весь світ своєю звитяжністю і мужністю.

Тож віддаємо шану тим, життя яких забрала війна, та пам’ятаймо Героїв, котрі щодня боронять нашу гідність, свободу та незалежність!

Слава Україні!

Героям слава!

Колектив ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас