Виберіть сторінку

Юридичні віртуози ДонНУ імені Василя Стуса взяли участь у буткемпі в межах проєкту «Upshift»

Юридичні віртуози ДонНУ імені Василя Стуса взяли участь у буткемпі в межах проєкту «Upshift»

Команда Юридичної клініки юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса напряму «Практичне право» пройшла відбір та стала учасницею інноваційної програми для молоді «UPSHIFT», яку у Вінницькій області реалізує ГО «ВільнОсвіта» за підтримки ЮНІСЕФ та Уряду Японії. Це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується у понад 40 країнах. Вона надає молоді й підліткам навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. UPSHIFT поєднує провідні підходи до розвитку молоді й успішний досвід приватного сектору через людиноорієнтований дизайн (Human Centered Design).

Команда «Юридичні віртуози» юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса у складі:  Анни Коломієць, Кирила Сорокіна, Владислава Літвінова, Катерини Цвілик, Владислава Скаковського під керівництвом доцента кафедри теорії, історії держави і права та філософії права, кандидата юридичних наук, доцента Олени Письменної працює над створенням нової ідеї щодо впровадження правопросвіти для молоді.

Метою проєкту Юридичних віртуозів є поглиблення знань у сфері права, правопросвіта молоді, вміння реалізувати та захищати свої права. Правопросвітницька діяльність відіграє одну з провідних ролей у формуванні свідомого та прогресивного суспільства. Саме тому, для цього створюються програми правової освіти, метою яких є поширення правосвідомості серед молоді нашої країни.

У межах грантової програми 15–18 лютого 2024 року команда «Юридичні віртуози» юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса взяла участь у буткемпі. Під час цієї програми студенти отримали багато практичних та теоретичних знань у галузі створення власного проєкту. Здобувачі працювали впродовж чотирьох днів задля розробки плану розв’язання проблеми «Недостатній рівень знань своїх прав та обов’язків серед молоді 14–18 років, м. Вінниця». Незабаром відбудеться фінальний етап реалізації ідеї та буде оголошено анонс юридичного заходу, тож стежте за нами в соціальних мережах, щоб не втратити чудову можливість збільшити свій багаж правових знань.

Дуже вдячні за професіоналізм та ідейну підтримку доценту кафедри теорії, історії держави і права та філософії, очільниці напряму «Практичне право» Юридичної клініки юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса Олені Письменній! Також дякуємо організаторам буткемпу за професіоналізм та чудову атмосферу й особисто нашій менторці, яка постійно підтримувала нас і давала чудові поради!

Юридичний факультет ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас