Виберіть сторінку

Семінар «45 хвилин НУШ»

Семінар «45 хвилин НУШ»

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 27 березня проведено семінар «45 хвилин НУШ» для вчителів хімії міста Вінниці.

Відкрила захід директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Вінницької міської ради» Альона Дідик, подякувавши академічній спільноті ДонНУ імені Василя Стуса за гостинний прийом.

З вітальним словом до педагогів звернувся декан факультету хімії, біології і біотехнологій Університету Олександр Шендрик. Він наголосив: «Я радий вас вітати у стінах ДонНУ імені Василя Стуса.  Дуже добре, що ми в черговий раз зустрічаємося у нашому Університеті. Хотілося б, аби наші зустрічі відбувалися трішки частіше. Також дуже хочеться, аби ми відновили в Україні природничу освіту. Наше загальне завдання – повернути в Україну інженерну, природничу, математичну науки, тобто фундаментальні базові науки, без яких просто неможливий подальший розвиток. Для світу ця проблема не нова, це загальносвітова тенденція. Національний фонд досліджень у США, дослідивши цю проблему на початку 2000 років, назвав її «бездумним освітнім роззброєнням». Відтоді у світі з’явився SТЕМ, починає він свій шлях і в Україні. Наш факультет має хімічні, наукові, науково-дослідні лабораторії та якісну базу для проведення досліджень, адже ми – класичний університет. Тож запрошуємо ваших випускників здобувати природничий фах у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса».

Учитель хімії КЗ «Вінницький ліцей №7 імені Олександра Сухомовського»,  випускник хімічного факультету нашого Університету, вчитель-методист Олександр Янкавець поділився з колегами досвідом впровадження новацій НУШ, окреслив специфіку модельних навчальних програм із хімії, презентував компетентнісні завдання, розповів про особливості роботи конструктора навчальних програм.

Щиро дякуємо Альоні Дідик та Олександру Янкавцю за змістовний семінар та плідну співпрацю! Чекаємо на нові зустрічі!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас